Peli-Karhut kokeili uutta muodostelmaa ja nousi Kolmosen kärkeen – "Huikea esitys koko joukkueelta"

Juha Rika

Peli-Karhut kokeili uutta muodostelmaa ja nousi Kolmosen kärkeen – "Huikea esitys koko joukkueelta"

Sarjanousua jalkapallon Kakkoseen hamuava Peli-Karhut nousi Kolmosen lohkonsa kärkeen voittamalla KJP Sudet vieraissa maalein 3–1 (0–0).

Päävalmentaja Samuli Niemisen mukaan hänellä oli ennen ottelua pieni pelkotila.

– Olemme pelanneet 4-4-2-systeemillä, ja Sudet ovat varmasti sitä kuvanauhoilta katselleet. Kokeilimme nyt 3-4-3:a, jota olimme ehtineet käydä läpi vain keskiviikon harjoituksissa. Vähän aluksi pelotti, mutta se toimi todella hyvin. Hieno voitto ja huikea esitys koko joukkueelta, Nieminen suitsutti.

Susien pääasiallinen taktiikka oli yrittää tavoitella Niko Nakaria pitkillä palloilla. Kouvolalaisten erikoistilanteet olivat vaarallisia, ja maalittomalla avausjaksolla kotijoukkue loikin vaarallisimmat paikat.

PeKallakin oli paikkansa, ja toisella jaksolla alkoi osumia tulla. Nico Pietiläinen nosti kauden maalimääränsä kahdeksaan ja Jimi Lassila seitsemään. PeKan kolmannen maalin teki suoraan noin 18 metrin päästä lähteneestä vapaapotkusta Lennart Voikar.

Susien maalin teki Oskari Nurminen.

PeKalla on viidestä ottelusta 12 pistettä. Perässä tulevat ensi keskiviikon vastustaja IPS (10) sekä yhdeksän pisteen SavU, Sudet ja STPS.

– Kun pelisysteemi toimi tällä treenimäärällä näin hyvin, en tiedä, kannattaako sitä muuttaa. Tästä on hyvä jatkaa, Nieminen päätti.