”Fiilis on tärkein” - Rockfutis täyttää Kotkan jalkapallokentät

Kaksipäiväinen turnaus kokoaa viihdealan ihmisiä pelaamaan ja pitämään hauskaa.

Pekka Kimpanpää

Rintapumpun Lilli Innanen (vasemmalla) ja Katie Lenanton juonivat joukkueen avausmaalin ottelussa SJK Böönia vastaan.

”Sä pelipaitasi hukkasit pusikkoon, olit sekaisin et tiennyt missä kenttä oooooon...!”

Rintapumpun vaihtopenkillä laulu vaihtuu ilakointiin, kun joukkue tekee maalin. Helsinkiläisjoukkue aloitti Rockfutiksen kahdella tappiolla, kolmas näyttää kääntyvän voitoksi. Tulostaululle ei kuitenkaan vilkuilla turhan vakavana, koska tulostaulua ei ensinnäkään ole. Tapahtuman luonne on enemmän rock.

— Fiilis on tärkein. Usein puhun tästä tapahtumasta festarina. Tämä on turnaus, mutta myös festari, Rintapumpun joukkueenjohtaja ja pelaaja Mirva Anjala kiteyttää.

10-vuotisjuhlia viettävä Rintapumppu on FC Helsingin Pumpun naisjoukkue, joka pelaa normaalisti pääkaupungin harrastesarjassa.

— Rockfutikseen päästiin mukaan viisi vuotta sitten. Silloin Kampin Piirin jojo Pia Asikainen laittoi viestiä, että Rockfutikseen otetaan pari mimmijengiä lisää, haluatteko tullla? No totta kai! Siitä lähtien on oltu mukana.

Pekka Kimpanpää

Rockfutista pelataan kahden päivän aikana useammalla kentällä Kotkassa. Arto Tolsa areenalla mittelivät lauantaina muun muassa Giants of Rock (punaisissa) ja RFTK.

Viihdealan tekijöitä laidasta laitaan

Rockfutis pelattiin ensimmäisen kerran 1987. Turnauksessa viihdealan ihmiset pääsevät tapaamaan toisiaan muutenkin kuin työn merkeissä. Viihdeala käsittää tässä tapauksessa laajan skaalan tekijöitä aina muusikoista ravintoloiden työntekijöihin ja näyttelijöistä roudareihin.

Tämä on turnaus, mutta myös festari. — Mirva Anjala

Kotkassa turnaus järjestettiin edellisen kerran vuonna 2011. Tänä vuonna Kotkaan saapui kaksipäiväiseen turnaukseen 32 joukkuetta kannatusjoukkoineen.

Ainakin mimmiliigan otteluissa pelaajat ja taustat näyttävän olevan sopuisasti sikin sokin. Anniskelualueella ei reviirijakoa harrasteta, vaan taktiikkapalaverit pidetään ”vihollisen” kanssa samassa pöydässä.

— Meidän faneja ja vastustajia, Rintapumpun penkillä kuvaillaan Nuolupallon joukkuetta, joka on sonnustautunut tapahtuman hengen mukaisesti nunnapukuihin.

Hetken päästä Rintapumppu tekee omassa ottelussaan toisen (tai kolmannen) maalin. Lauluharjoitukset keskeytyvät ja alkavat uudestaan.

”...syötä tähän, minä teen pienen kuvion, on Kotka lämmin ja rakkaus rajaton...”

Rockfutiksen pelit jatkuvat sijoitusotteluilla sunnuntaina.

Pekka Kimpanpää

Mimmiliigan Nuolupallo pukeutui tapahtuman hengen mukaisesti.

Luetuimmat