Karu ilma, karu tasapeli — Kolmosen paikalliskamppailu houkutteli hyvin yleisöä, mutta saattoi murskata PeKan ja KyPan nousuhaaveet

Antti Kaarto

PeKan Samu Tura yritti ohittaa KyPan Anssi Jokelan. Teemu Pätäri tuli Jokelan tueksi.
PeKan Samu Tura yritti ohittaa KyPan Anssi Jokelan. Teemu Pätäri tuli Jokelan tueksi.

Piirinsarjojen jalkapallokin on suosittua, kun panokset ovat kohdallaan ja paikallispeli tuo lisälatausta. Peli-Karhujen ja Kymin Palloilijoiden välinen Kolmosen vääntö houkutteli koiranilmasta huolimatta Arto Tolsa -areenalle 300—400 katsojaa, jotka näkivät 1—1 (1—0) -tasapelin.

Melko kovaotteisessa kamppailussa jaettiin seitsemän varoitusta, mutta maalit olivat tiukemmassa. Avausjakso oli PeKan hallinnassa, ja se näkyi myös pöytäkirjassa.

Yhteentörmäyksessä loukkaantuneen Aaro Säämäsen tilalle 15. minuutilla tullut Elmeri Oksanen vei PeKan johtoon puolen tunnin kohdalla. Kova laukaus painui etukulmasta maaliin.

Pian perään PeKan Samu Tura pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta KyPa-vahti Vesa Sjöblom torjui.

Toinen jakso oli tasaisempi. KyPa iski tasoituksen hieman yllättäen 80. minuutilla vastahyökkäyksestä. Joukkue riisti pallon keskikentällä, Joona Hytti keskitti ja Nico Pietiläinen ohjasi pallon maaliin.

— Hölmöiltiin itse tämä peli. Avausjaksolla ei ollut mitään hätää, mutta ei saada palloja maaliin. Tasoituksessa meillä oli kolme kertaa tilaisuus panna palloa ylöspäin, minne laitapakitkin olivat jo nousseet. Sitten käytännössä syötetään vastustajalle. Olen pettynyt, mutta en voi tästä poikia syyttää, PeKan valmentaja Ari Laitinen sanoi.

Myöskään KyPa-kollega Esa Udd ei ollut rankkasateessa potkittuun tasapeliin tyytyväinen. KyPa oli voittanut 11 edellistä otteluaan.

— Ensimmäinen jakso oli meiltä tosi heikko. Keli antoi haastetta pelaajille, ja ehkä meillä se näkyi vielä enemmän kuin PeKalla. Toiselle jaksolle teimme hyvän ryhtiliikkeen ja saimme tasoituksen.

— Vaikea oli murtaa PeKan puolustusta. Saimme paljon vapaapotkuja hyvistä paikoista, mutta rangaistusalueelle olisi tarvittu vielä lisää terävyyttä ja aggressiivisuutta, Udd summaili ottelua.

Tasapeli myrkkyä molemmille

Tasapeli oli kummallekin joukkueelle varsin kehno tulos. Se saattoi kaataa molempien karhulalaisjoukkueiden nousuhaaveet tältä kaudelta.

Sarjakärki Kultsulla on 17 ottelusta 43 pistettä, KyPalla 38. PeKa on pelannut vasta 16 ottelua, pisteitä sillä on nyt 36.

Kultsulla ja KyPalla on jäljellä viisi ottelua, PeKalla kuusi. PeKa saa vielä Kultsun kotiinsa, mutta edes voitto siitä ja muista loppukauden otteluista ei vie PeKaa Kakkoseen, ellei Kultsu menetä pisteitä muillekin.

— Saimme jo yhden mahdollisuuden, emmekä pystyneet sitä käyttämään, Laitinen totesi nousuhaaveista pessimistisesti.

Udd oli hieman eri mieltä.

— Kultsun peli on alkanut yskiä syksyllä. Uskon, että se menettää vielä pisteitä, ja meillä tai PeKalla on mahdollisuus.

Luetuimmat