Awak Kuier lähtee PeKasta kesken kauden – "Ihan puskista tämä tuli"

Antti Kaarto

Awak Kuier pelasi HBA Märskyä vastaan liigaottelussa marraskuun alussa. Nyt hän on vaihtamassa tuolloisen vastustajan riveihin.
Awak Kuier pelasi HBA Märskyä vastaan liigaottelussa marraskuun alussa. Nyt hän on vaihtamassa tuolloisen vastustajan riveihin.

Suomalaisen koripalloilun viralliseksi ohjenuoraksi valittu keskittäminen vie taas yhden suuren kotkalaislupauksen Helsinkiin: naisten maajoukkueeseenkin jo noussut Peli-Karhujen Awak Kuier siirtyy kesken kauden HBA Märskyn riveihin.

HBA pelaa Peli-Karhujen tavoin naisten korisliigassa. Joukkue koostuu Mäkelänrinteen urheilulukiota käyvistä, vuosina 1999–2001 syntyneistä maajoukkuetason nuorista pelaajista. Kuier on 16-vuotias, syntynyt vuonna 2001.

Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä sanoo kuulleensa Kuierin lähdöstä "pari päivää sitten".

– Ihan puskista tämä tuli, Mäkelä sanoo.

– Tietysti olisimme halunneet pitää hyvän pelaajan, mutta jos Awak haluaa lähteä, emme me voi häntä täällä väkisin pitää. Meidän on turha käyttää energiaa asioihin, joihin emme voi vaikuttaa.

Juniorisopimus ei päde

Kuierilla on Peli-Karhujen kanssa voimassa oleva juniorisopimus, mutta...

– Alle 18-vuotiaiden sopimukset eivät kuulemma ole päteviä.

Mäkelä on valmentanut Kuieria koko tämän koripallouran ajan. Valmentaja on tiennyt, että jossain vaiheessa huippulahjakas 194-senttinen tyttö lähtee muualle, mutta ajankohta tuli yllätyksenä.

– Urheilulukiot ovat varmasti nuorille urheilijoille hyviä asioita, koska siellä pääsee treenaamaan hyvin kaksi kertaa päivässä.

– Mutta se, että täältä lähdetään kesken kauden... En minä tiedä...

Tänään vielä kentällä?

Peli-Karhut pelaa tänään Kotkassa liigaottelun Hyvinkään Pontevaa vastaan. Mäkelän mukaan Kuier on PeKan kokoonpanossa.

– Ainakaan minun tietääkseni mitään siirtopapereita ei ole tehty.

Kuier on jo neljäs HBA Märskyyn siirtyvä kotkalaisnuori tämän vuoden aikana. Keväällä Helsinkiin lähtivät KTP:n maajoukkuepelaajat Mustapha Amzil ja Thomas Exaucia ja Peli-Karhujen Latifa Amzil.