Miika Heinonen käänsi momentumin, ja KTP otti avausvoiton — ”Annettiin noottia puoliajalla”

Erkki Hautaviita

Miika Heinonen
Miika Heinonen

Miikan kolmoset tulivat loistavaan saumaan. — Tomi Kaminen

KTP-Basket avasi voittotilinsä Korisliigassa kauden kolmannessa ottelussa. BC Nokia hallitsi alkua kotisalissaan, mutta KTP:n väkevä toisen puolikkaan esitys toi lopulta selvän 82—75 (38—42) -voiton.

— Ensimmäinen voitto helpottaa aina, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen sanoi Elisa Viihteen tv-haastattelussa.

— Alku oli vähän virkamieskoripalloa, mutta puoliajalla annettiin noottia puolustamisesta, ja toisella jaksolla se sujui paljon paremmin.

Nokia johti kolmannella kympillä vielä 54—49, mutta sitten Miika Heinonen latasi kaksi peräkkäistä kolmosta sisään ja sytytti KTP:n muutaman minuutin tehohetkeen (0—13), joka vei vieraat ratkaisevallle karkumatkalle.

— Miikan kolmoset tulivat loistavaan saumaan. Se käänsi momentumin meille, Kaminen kiitteli nuorta takamiestä.

20-vuotias Heinonen on yksi KTP:n monista ”MuKi-pojista”. Hän tuli Kamisen mukana Kotkaan jo viime kaudella, mutta oli käytännössä koko kauden loukkaantuneena sivussa. Nyt hän heitti pääsarjaennätyksekseen 11 pistettä, ja voi olla vielä hyvinkin käyttökelpoinen hyökkäysase kauden vanhetessa.

JayVaughn Pinkston (27/8) ja Byron Wesley (19/3) olivat KTP:n pisterohmut. Kamisen luottopelaaja Kevin Langford kokosi tilaston 8/8/5 syöttöä ja saanee jälleen valmentajansa hyväksynnän.

Michael Pounds teki 9 pistettä ja oli voittajien plus-miinus-tilaston ylivoimainen ykkönen (+20). DeAndre Daniels sensijaan oli vaisu: kaksi pistettä ja kolme levypalloa yli 22 minuutin pelin tuloksena. Hoikan amerikkalaisen voima ei yksinkertaisesti tunnu riittävän kovassa korinaluspainissa.

KTP pelaa seuraavaksi ensi keskiviikkona kotisalissa Salon Vilpasta vastaan.

Uusimmat uutiset