Pukki osui taas ja nousi maalipörssin kärkeen — oma yhden kauden maaliennätys lähestyy

AOP/Paul Chesterton

Teemu Pukki teki Birminghamia vastaan kauden 16. liigamaalinsa.
Teemu Pukki teki Birminghamia vastaan kauden 16. liigamaalinsa.

Norwich Cityn kotkalaishyökkääjä Teemu Pukki teki perjantai-iltana kauden 16. maalinsa Englannin mestaruussarjassa ja auttoi joukkueensa 3—1-kotivoittoon Birminghamista. Voitto nosti Norwichin ainakin hetkeksi sarjakakkoseksi ohi Sheffield Unitedin ja suoran nousijan paikalle. Eroa sarjakärki Leedsiin on yksi piste.

Pukki vei Norwichin 1—0-johtoon ottelun 13. minuutilla. Siitä alkoi hullu 12-minuuttinen, jonka jälkeen taululla olivatkin jo loppunumerot 3—1. Tuorein osuma nosti Pukin sarjan maalipörssin ykköseksi Aston Villan Tammy Abrahamin ja Sheffield Unitedin Billy Sharpin rinnalle.

Oma yhden kauden maaliennätys enää neljän päässä

Pukki myös lähestyy hyvää vauhtia omaa yhden kauden sarjamaaliennätystään. Hän teki Bröndbyn paidassa 20 osumaa 34 ottelussa kaudella 2016—17. Norwichissa Pukki on toistaiseksi pelannut vasta 25 liigapelissä.

— Emme ole voittaneet vähään aikaan (neljästä viime ottelusta kolme tasapeliä ja tappio), joten nyt oli tärkeää saada kolme pistettä, Pukki sanoi BBC:lle.

— Ansaitsimme tämän voiton. Me tiedämme missä menemme ja tiedämme kuinka paljon hommia meillä on vielä edessä.

Omasta maalivireestään Pukki antoi kiitosta joukkuekavereilleen.

— Meillä on lupaavia kavereita joukkueessa, monia hyviä syöttäjiä. Olen iloinen nuorten kavereittemme puolesta. He ovat pelanneet hienosti.