Lehtorannan kolmoset upottivat haiparven – "En muista, milloin olisin viimeksi näin hyvin heittänyt"

KTP-Basketin Greg Mangano oli ensimmäisen ja Joonas Lehtoranta toisen puoliajan kunkku. Silti Korihait roikkui inhottavasti mukana, eikä Tomi Kaminen ollut täysin tyytyväinen.

Jukka Lehtoranta

Joonas Lehtoranta osui kuudesti kahdeksasta kolmen pisteen heittoyrityksestään. Arkistokuva viime joulukuulta.
Joonas Lehtoranta osui kuudesti kahdeksasta kolmen pisteen heittoyrityksestään. Arkistokuva viime joulukuulta.

KTP-Basket sai matkapeleissä pistetilinsä auki heti ensimmäisellä yrittämällä. Kotijoukkue Korihait ei johtanut peliä sekuntiakaan, mutta onnistui pitkään pitämään pelin mielenkiintoisena pitkään. Pelin viimeiset minuutit olivat kotkalaisille vahvoja ja kauden toinen voitto irtosi lukemin 99–77 (50–38).

Vierasjoukkueelta löytyi molemmille puoliajoille selkeä johtohahmo. Greg Mangano jatkoi siitä, mihin avauspelissä jäi ja piti haipuolustusta pilkkanaan. Manganon saldona oli 21 pistettä pitkälle tauolle mentäessä.

Ilmatilojen haltija Mangano sortui toisella puolikkalla turhaan pulisemaan vastustajan ja tuomareiden kanssa, eikä plakkariin enää kertynyt kuin kaksi pinnaa. Levypalloja mies haali 13 kappaletta.

– Mangano satutti meitä ensimmäisellä puolikkaalla. Hän pystyy saamaan aina heiton, jos häneen ei laiteta kunnolla painetta, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula opasti.

Lehtoranta pilasi hyvät puolustukset

Toisella puoliajalla kotijoukkue oli lähellä nousta tosissaan taistelemaan voitosta, kun KTP etsi uutta ratkaisijaa ja Zeiglerin serkukset Bo ja Trey takoivat isännille pinnoja.

Korihait pääsi jo kuuden pinnan päähän, ennen kuin toisen puoliajan sankari päästi vieraat piinasta. Peräti 25 pistettä paukuttanut Joonas Lehtoranta osui kuudesti kolmosviivan takaa, joista moni tuli juuri ennen hyökkäyskellon pirinää.

– Kyllä se syö joukkuetta, kun tehdään hyvää työtä puolustuksessa ja sitten tulee kolmonen hyökkäysajan viime sekunneilla, Nikula harmitteli.

Manganon ohella Joseph Burton pyörähteli korin alla tupla-tuplan (19/10). Burtonin ovelat pallonpyöräytykset sormilla tuottivat pinnoja hyvällä prosentilla.

Burton lensi inhottavan näköisesti päin päätykatsomoa viimeisellä neljänneksellä, mutta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Joukkueen kapteeni Shaquille Thomas säkitti 16 pistettä.

Inhottavaa roikkumista

KTP:n piiskuri Tomi Kaminen oli luonnollisesti tyytyväinen tärkeimmästä eli voitosta. Mies olisi toivonut homman ratkeavan aiemmin, ja parannuskohtia tulevaan löytyi.

– Saatiin se pieni johto heti alussa, mutta inhottavasti Korihait vain roikkui mukana. Mielestäni emme liikkuneet yhtä hyvin kuin vastustaja, tosin meillä osalla pelaajista liikkuvuus ei ole muutenkaan parasta antia. Tuntui, että Korihailla oli suurempi into pelin kääntämiseen kuin meillä, Kaminen ihmetteli.

Kaminen oli erittäin iloinen Lehtorannan puolesta, joka jakeli myös viisi syöttöä. Lehtorannalle itselleenkin tehot tulivat yllätyksenä.

– En muista, milloin olisin viimeksi näin hyvin heittänyt. Korihaiden tullessa peliin otettiin nopeasti aikalisä, ja sen jälkeen saatiin puolustus kuntoon, Lehtoranta kiitteli valmennuksen reagointia.

Valmentajan poika pesi jenkin

Suomi-koriksen suurta juhlaa tämäkään peli ei ollut. Lehtorannan lisäksi yksikään suomalaispelaaja ei päässyt kummastakaan joukkueesta yli kymmenen pisteen.

Kotijoukkue Korihait olisi tarvinnut kaikkien amerikkalaisten panosta, ja pelintekijä Trevor Blondin kyykkäsi pahasti.

Blondinin suoritusta himmensivät penkiltä tulevan nuoren kollegan otteet. Valmentajan poika, vasta 17-vuotias Aamos Nikula toi huomattavasti enemmän energiaa kentälle kuin Blondin napaten jopa riiston Manganolta.

– Kyllä ammattipelaajan pitää antaa kaikkensa ja tuoda jotain positiivista kentälle. Ei voi olla niin, että 17-vuotias poika tulee pyörittämään peliä noin pitkäksi aikaa, isä-Nikula kihisi.

Pisteet/levypallot:

Korihait–KTP-Basket 77–99 (19–25, 19–25, 25–27, 14–22)

Korihait: Trevor Blondin 2/3, Atte Perttu 6/3, Kai Mitchell 8/6, Samuli Oja 2/2, Trey Zeigler 23/11, Aamos Nikula 6/1, Bo Zeigler 24/6, Miikka Marttinen 6/2, Mirko Laitinen 0/0, Tommi Lehtonen 0/1.

KTP: Greg Mangano 23/13, Shaquille Thomas 16/6, Topias Kuukkanen 2/0, Joonas Lehtoranta 25/3/5 syöttöä, Joseph Burton 19/11, Joni Herrala 6/4, Markus Rautasalo 3/1, Cedric Latimer 3/1, Robin Åvist 2/0.

Kommentoidut