Titaanien päävalmentaja viikonlopuksi toimintakieltoon tuomarikommenttien vuoksi — Pannan lopullinen pituus selviää ensi viikolla

Sari Tauru

Mika Piispanen määrättiin toistaiseksi voimassaolevaan toimintakieltoon.

Titaanien päävalmentajan Mika Piispasen kovasanaiset kommentit tuomaritoiminnasta viime sunnuntain Hokki-tappion (jatkoajalla 4—5) jälkeen eivät jääneet ilman rangaistusta.

Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta ei ehtinyt käsitellä tapausta perjantai-iltaan mennessä, mutta se määräsi Piispasen toistaiseksi voimassaolevaan toimintakieltoon. Lopullinen kurinpitopäätös tullee alkuviikosta.

Piispanen kritisoi sunnuntaina erotuomari Jorma Leinosen kahta loppuhetkien tuomiota. Toisessa Petja Summanen sai pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

— Tämä ei ollut häneltä (Leinoselta) huono esitys vaan tietoista toimintaa. Enkä ole ensimmäinen, joka tästä valittaa. Youtubesta löytyy paljon videoesimerkkejä siitä, kuinka härskiä tämän saman herran kotiinpäin vetäminen on ollut, Piispanen sanoi viime sunnuntaina.

Toisen putki menee poikki

Piispanen on Summasen tavoin sivussa viikonlopun kahdesta ottelusta, ja päävalmentajana toimii Jori Sainio. Titaanit kohtaa lauantaina Kotkassa HC Indians Kaarinan ja sunnuntaina Forssassa FPS:n.

Titaaneilta puuttuvat myös koko kauden sivussa ollut Juho Luukkonen ja flunssainen Tomi Salovaara. Yhteistyöseura Ketterä lainaa kotkalaisille neljä pelaajaa.

Suomi-sarjassa sijalla 10 oleva Titaanit on kolmen ottelun tappioputkessa, mutta kaikki ovat tulleet vierasjäällä. Kotihallissaan joukkue on sen sijaan voittanut kaikki viisi otteluaan.

Alkukauden yllättäjä HCIK on puolestaan sarjakolmonen, joka on hävinnyt vieraissa vain kerran. Peräkkäisiä vierasvoittoja sillä on viisi.

Joukkueet eivät ole vielä kohdanneet tällä kaudella.

— Tässä punnitaan nyt joukkuetta oikein kunnolla, sillä kyse on nyt siitä, kuinka nopeasti kykenemme kasaamaan rivimme näiden perättäisten tappioiden jälkeen, Piispanen sanoi Titaanien tiedotteessa.

— Se on positiivista, että trendimme on näiden tappiopelien aikana ollut kuitenkin nouseva. Peliesitys Kajaanissa oli jo ihan pirteä kaikin puolin.

Titaanit—HCIK pelataan Kotkan jäähallissa lauantaina kello 17.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset