Titaanien itävaltalaisveskarille kutsu nuorten maajoukkueturnaukseen – Tavoitteena jopa MM-turnaus Kanadassa vuodenvaihteessa

Titaaneille Brandnerin maajoukkuekutsu tarkoittaa tuuraajan hankkimista.

Juha Rika

Titaanien itävaltalaisveskarille kutsu nuorten maajoukkueturnaukseen – Tavoitteena jopa MM-turnaus Kanadassa vuodenvaihteessa

Kotkan Titaanien maalivahti Jakob Brandner, 19, on kutsuttu Itävallan U20-maajoukkueeseen. Itävallan nuorisomaajoukkue osallistuu neljän maan turnaukseen St. Pöltenissä Itävallassa marraskuun alussa (2.–7.11.).

Brandner pelasi viime kauden Titaanien A-nuorissa. Täksi kaudeksi edustusjoukkueeseen noussut Brandner on pelannut kaksi ottelua Suomi-sarjassa (torjuntaprosentti 91,11).

– Brandner on urheilullisesti ja teknisesti lahjakas kaveri, mutta itse pelissä ja pelinluvussa on vielä tekemistä – niitä osa-alueita olemmekin jumpanneet aika huolella harjoituksissa ja työ on alkanut pikkuhiljaa tuottaa tulosta, kommentoi Titaanien maalivahtivalmentaja Tino Turkia seuran tiedotteessa.

– Asetimme Jakobin kanssa kesällä yhdeksi suureksi tavoitteeksi pääsyn pelaamaan U20 MM-kisoissa ja sen eteen teemme myös joka päivä yhdessä kovasti hommia.

Itävalta nousi vuosi sitten 1.divisioonasta nuorten MM-kiekon korkeimmalle tasolle.

Nuorten MM-turnaus järjestetään "kuplassa" Edmontonissa vuodenvaihteessa (25.12.2020–5.1.2021). Turnaus piti alun perin pelata kahdella paikkakunnalla. Koronaviruksen takia kaikki ottelut pelataan Edmontonissa ilman yleisöä. Kisat alkavat tavallisuudesta poiketen jo joulupäivänä.

Titaaneille Brandnerin maajoukkuekutsu tarkoittaa tuuraajan hankkimista. Brandnerilta jää varmuudella väliin 7. marraskuuta pelattava ottelu S-Kiekkoa vastaan. Mahdollisen karanteenin takia Brandner voi olla sivussa useammasta ottelusta.

– Olemme olleet koko ajan tietoisia siitä, että Jakobin kohdalla kutsu voi hyvinkin käydä kesken kauden maajoukkuetehtäviin ja sen myötä kartoitus tuuraajan saamiseksi on ollut jo hyvän aikaa käynnissä, toteaa Titaanien manageri Juho Hannukainen.

Tällä kaudella Brandner on jakanut torjuntavastuun Niilo Pussisen kanssa.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut