Painija voitti karatekan, vapaaottelijakin debytoi Kotkan thainyrkkeilytapahtumassa — ”Kova hiki, korkea syke, muutamat kovat osumat”

Kotka Thaiboxing Clubin salikisat houkuttelivat ensikertalaisia ottelemaan.

Antti Kaarto

Riku Viitanen (oikealla) voitti Elia Juustin hajaäänituomiolla.
Riku Viitanen (oikealla) voitti Elia Juustin hajaäänituomiolla.

Kotka Thaiboxin Clubin järjestämät salikisat Savotassa vetivät narujen väliin kokeneempien ottelijoiden lisäksi ensikertalaisia. Ensimmäistä kertaa thainyrkkeilykehään nousivat muun muassa kotkalaiset Elia Juusti ja Riku Viitanen.

Juusti on kilpakarateka, jonka palkintokaapista löytyy muun muassa 21-vuotiaiden SM-hopea viime vuodelta. Viitasella on puolestaan painitausta: Hän paini Kouvolassa asuessaan 14-vuotisen uran, ja voitti viime vuonna vapaapainin SM-pronssia.

Thainyrkkeilyssä painija osoittautui niukasti etevämmäksi. Viitanen voitti Juustin alle 86-kiloisten harjoitusottelussa tuomariäänin 2—1.

— Kova hiki, korkea syke, muutamat kovat osumat, Viitanen summasi kehädebyyttinsä.

— Olo on helpottunut, kun tili on niin sanotusti avattu. Tämä ei varmasti jää viimeiseksi otteluksi. Seuraavalla kerralla olen taas parempi, nyt tehdään töitä sen eteen.

Viitanen vaihtoi lajia muutettuaan Kotkaan noin vuosi sitten.

— Halusin kokeilla jotain uutta. Täällä on tosi hyvä seura, hyvät harjoitustilat, valmentajat ja harjoituskaverit. Kilpailuviettiä on edelleen, Viitanen sanoi.

Antti Kaarto

Kotka Thaiboxing Clubin Fernanda Jokinen kohtasi alle 54-kiloisten harjoitusottelussa Combatin Anniina Kylliön. Nuorten ottelu julistettiin harjoitushengessä tasapeliksi.
Kotka Thaiboxing Clubin Fernanda Jokinen kohtasi alle 54-kiloisten harjoitusottelussa Combatin Anniina Kylliön. Nuorten ottelu julistettiin harjoitushengessä tasapeliksi.

Juniorimestarilla aikuinen vastus

Muista Kotka Thaiboxin Clubin ottelijoista kaksinkertainen 16—17-vuotiaiden SM-voittaja Inka Walin kohtasi Nummela Thaiboxing Clubin Sari Leväsen alle 54-kiloisten ottelussa. Kokenut aikuisottelija Levänen oli Walinia parempi 3—0.

— Haimme Inkalle kovaa ottelua. Levänen oli vahvempi lähiottelussa, KTBC:n puheenjohtaja Simo Ukkonen luonnehti matsia.

MMA Kotkan vapaaottelijana tunnettu Tomi Aalto kokeili nyt kehässä thainyrkkeilyä, joka on yksi hänen harjoitusmuodoistaan. Nummelan Eetu Mattila jäi alle 71-kiloisissa vahvan Aallon jalkoihin tuomariäänin 3—0.

Alle 76-kiloisissa KTBC:n Perttu Kauppinen kohtasi helsinkiläisen Crestin Alexander Parman, mutta hävisi vahvoja tekniikoita käyttäneelle Parmalle 0—3.

— Onnistunut ilta. Katsomot olivat täynnä, ja saimme seuralle tukijoita ja peruskurssille ilmoittautumisia, Ukkonen sanoi.