KTP löysi valmentajan läheltä — Jari-Pekka Gummerus ottaa nousutavoitteen johdettavakseen

Raimo Eerola

Jari-Pekka Gummerus (vasemmalla) ja Ossi Virta ovat Kakkosen KTP:n uudet valmentajat.
Jari-Pekka Gummerus (vasemmalla) ja Ossi Virta ovat Kakkosen KTP:n uudet valmentajat.

FC KTP palaa viiden vuoden tauon jälkeen paikallisen päävalmentajan käskytettäväksi. Ykköseen yrittävän joukkueen uutena käskijänä aloittaa kotkalaiselle jalkapalloväelle hyvin tuttu Jari-Pekka Gummerus.

Gummerus on kouvolalainen (asuu Inkeroisissa), mutta hän on ollut kotkalaisen jalkapalloilun kanssa tekemisissä enemmän tai vähemmän tiiviisti vuodesta 2004 asti.

Tavoitteena on olla piirun verran parempia kuin viime kaudella. – Jarkko Pippola

Hän toimi Janne Hyppösen, Vesa Tauriaisen ja Tommi Kautosen kakkosvalmentajana KooTeePeen liigakausilla 2004—2008, ja kaudella 2009 hänelle lankesi Ykkösessä päävalmentajankin pesti kolmen kuukauden ajaksi sen jälkeen kun Simo Marttila sai tarpeekseen ja erosi.

Välillä Gummerus kävi valmentamassa Kouvolan Susien naisjoukkuetta, mutta on taas viimeisen vuoden ajan toiminut KTP:ssä — nyt valmennuspäällikkönä.

Paras vaihtoehto löytyi läheltä

— Etsimme meille parasta vaihtoehtoa ja se löytyi tällä kertaa läheltä. Tunnemme Gummeruksen erittäin ammattitaitoisena valmentajana, joten pystyimme tekemään ratkaisun hyvillä mielin, FC KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola sanoo seuran tiedotteessa.

— Se on myös arvo, että valmentaja löytyi läheltä. ”Jaltse” tuntee seuran ja omat juniorit erittäin hyvin ja on ollut myös luomassa seuraan pelaajapolkua. Tavoitteena on olla piirun verran parempia kuin viime kaudella.

Tavoite on entisellään

Gummerus tietää minkälaiset odotukset hänen joukkueeseensa ensi kesänä kohdistuu.
— Ei voi olla mitään muuta tavoitetta kuin nousu, ja se luo toimintaan mukavan haasteen. Kun saamme ylläpidettyä hyvää toimintakulttuuria ja toiminnan tasoa, syntyy tulos sen kautta, Gummerus sanoo.

— Työ käynnistyy joukkueen rakentamisella ja kauden suunnittelulla, johon sisältyy toimintalinjojen rakentaminen. Ensimmäiset avoimet harjoitukset järjestetään ensi maanantaina, ja silloin saamme nähdä sen, millaista pelaajamateriaalia on tarjolla.

Uuden kakkosvalmentajankin KTP löysi omasta takaa. Gummeruksen apuna aloittaa seuran talenttivalmentaja Ossi Virta. Hän jatkaa myös nykyisessä tehtävässään.

FAKTAA

FC KooTeePeen / FC KTP:n päävalmentajat 2001—
2001 Pasi Rautiainen (Kakkonen)
2002 Ismo Lius (Ykkönen)
2003 Steven Polack (liiga, potkut 23.9.)
2003—2006 Janne Hyppönen (liiga)
2007 Vesa Tauriainen (liiga)
2008 Tommi Kautonen (liiga)
2009 Simo Marttila (Ykkönen, erosi 17.8.)
2009 Jari-Pekka Gummerus (Ykkönen, 18.8. kauden loppuun)
2010—2012 Janne Hyppönen (Ykkönen)
2013—2016 Sami Ristilä (Ykkönen, liiga, Ykkönen, sai potkut 30.6.2016)
2016 Ossi Virta (Ykkönen, 30.6. alkaen kauden loppuun)
2017 Jari Rantanen (Kakkonen)
2018 Jari-Pekka Gummerus (Kakkonen)

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.