Haminan Pallo-Kissat ja Liry järjestivät yhdeksän maalin iltapäivän – "Ihan käsittämätön peli"

Juha Rika

Haminan Pallo-Kissat ja Liry järjestivät yhdeksän maalin iltapäivän – "Ihan käsittämätön peli"

Putoamistaistelusta aikoja sitten jalkapallon Kolmosessa pelastautunut Haminan Pallo-Kissat on yltynyt hurjaan syysvireeseen. Kun lappeenrantalainen Liry kaatui lauantaina Haminassa 5–4 (2–3), oli se HaPK:lle jo neljäs peräkkäinen voitto ja viides voitto kuudesta edellisestä ottelusta.

Ei se helpolla tullut. Ilmari Kontunen vei kotijoukkueen hienolla vapaapotkumaalilla 1–0-johtoon jo 6. minuutilla, mutta sitten tuli vaikeaa.

– Olimme tosi huonoja. Tuli paljon pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä, joita vastustaja käytti tehokkaasti, HaPK-valmentaja Saku Halonen sanoi.

Liry kipusi nopeasti 3–1-johtoon. Sen jälkeen Halonen vahvisti erityisesti puolustuspäätä tekemällä triplavaihdon, ja ote siirtyi HaPK:lle. Joona Pasi kavensi vielä ennen taukovihellystä.

Toisella puoliajalla Saja Leigh tasoitti rankkarista, mutta Liry siirtyi vielä kerran johtoon 72. minuutilla.

– Loimme viimeisellä vartilla hurjan määrän paikkoja. Ensin näytti siltä, ettei tänään mene mistään, mutta tulivathan ne sieltä. Ihan käsittämätön peli, en ole tällaisessa ollut mukana, Halonen huokaili.

Joona Pasi teki illan toisen maalinsa 89. minuutilla, ja voittomaalin iski Onur Celik, kun pelattiin toista lisäaikaminuuttia.

Kissojen parhaana palkittiin keskikenttäpelaaja Kontunen.

HaPK:lla on jäljellä enää yksi peli. Joukkueen kausi päättyy Heinolassa Union Plaania vastaan ensi lauantaina.

Uusimmat uutiset