HP-kaudellaan syöpädiagnoosin saanut Mika-Matti Ojala menehtyi — ”Miksu oli joukkuepelaaja viimeisen päälle”

Ojala menehtyi vaikean sairauden uuvuttamana sunnuntaina aamuyöstä.

Harri Levänen

Mika-Matti Ojala totutteli syyskuussa 2014 KPL:n mustakeltaisen sijasta HP:n oranssiasuun. Kausi 2015 jäi sairastumisen takia kesken.
Mika-Matti Ojala totutteli syyskuussa 2014 KPL:n mustakeltaisen sijasta HP:n oranssiasuun. Kausi 2015 jäi sairastumisen takia kesken.

Kouvolan Pallonlyöjien miehistö kunnioitti sunnuntaina Imatralla halli-SM-alkusarjan ottelussa entisen pelikaverin Mika-Matti Ojalan muistoa pelaamalla surunauhoissa.

Kouvolan Pallonlyöjät kertoi jo aiemmin sunnuntaina sosiaalisessa mediassa, että heidän pelaajansa ja ”kopla-jyräksikin” tituleerattu Ojala (s.1984) on menehtyi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä vaikeaan sairauteen.

Ojala pelasi kasvattajajoukkueessaan KPL:ssä pitkään, eli kaudet 2001—2014. Yhteensä hän edusti Koplaa 250 Superpesiksen runkosarjan ottelussa. Ojala oli myös mukana voittamassa kouvolalaisten kahta SM-hopeaa kausina 2009 ja 2010.

— ”Miksu” oli joukkuepelaaja viimeisen päälle. Omassa joukkueessa aivan mahtava tyyppi ja näytti aina esimerkkiä omalla asenteellaan. Hän teki sitkeästi teki töitä eikä koskaan valittanut. Sairastumisen loppu kuvastaa hyvin Miksua. Ei valittanut, vaikka olisi varmasti ollut aihetta, KPL:n kapteeni Anssi Lammila muisteli sunnuntaina entistä joukkuetoveriaan.

Ojala kertoi syövästään kesällä 2015

Viimeiseksi jääneellä kaudella 2015 Ojala pelasi vielä Haminassa HP:n riveissä, mutta joutui jättämään pelit kesken saatuaan diagnoosin vaikeasta sairaudestaan joka osoittautui lopulta syöväksi. Kyseessä oli neuroendokriininen karsinooma, joka on verrattain harvinainen Suomessa.

Ojala kertoi keuhkokuumeen jälkikontrollin yhteydessä löytyneestä sairaudestaan avoimesti kesäkuussa 2015 Kymen Sanomien haastattelussa, koska ei halunnut, että hänen poissaolonsa syitä arvuutellaan kaupungilla.

— En ole aiemmin viitsinyt puhua siksikään, että lopullisen diagnoosin saaminen kesti aika kauan. Koepalojakin otettiin ja tutkittiin kolme kertaa, Ojala sanoi tuolloin.

Hän ei pelannut enää haastattelun jälkeen pesäpalloa.

Luetuimmat