HP:n Pulliainen: ”Sotkamoltakin voi saada jakson”

Jukka-Pekka Moilanen

Otso Mäkelän HP kohtaa tänään Vallikentällä Sotkamon Jymyn.

Sotkamon Jymy on voittanut miesten pesäpallon Suomen mestaruuden 18 kertaa. HP on yhä tilaston kakkosena seitsemällä mestaruudellaan. Tänään nämä kansallispelin kaksi menestyksekkäintä seuraa ottavat yhteen Vallikentällä ensimmäistä kertaa sitten elokuun 2001.

HP on aloittanut sarjan hyvin: neljä pistettä kolmesta ottelusta on kelpo saalis, vaikka Raahessa tulikin sunnuntaina rumasti selkään. Sotkamo on pelannut vasta kahdesti, ja vähän takerrellut: viime kauden hopeajoukkue hävinnyt jakson sekä Koskenkorvalle että eilen ”kotiottelussaan” Helsingissä Hyvinkään Tahkolle.

— Tahko näytti eilen, että Sotkamokin on yllätettävissä. He tavoittelevat taas mestaruutta, mutta ottaa varmasti aikansa ennen kuin Jymy on parhaimmillaan. Meillä on nyt hyvä paikka iskeä, HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen sanoo.

Sotkamo on jonkin verran uudistunut. Pesäpallolegenda Jani Komulainen lopetti pelaajana viime kauden jälkeen, mutta on nyt Jymyn pelinjohtajana. Ensimmäinen näyttö oli ainakin onnistunut, sillä Sotkamo voitti talvella halli-SM:n.

Komulaisen lisäksi pelaajista lopettivat mm. Rautiaisen veljekset, mutta tasoa löytyy edelleen. Sisäpelissä Jymyllä on pelottava kärki ja sen takana huipputason kotiuttajajokerit Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö. Ulkona joukkue huolehtii lukkari Toni Kohonen johdolla siitä, ettei vastustaja juuri saa tilanteita ilmaiseksi.

— Iso teema tulee olemaan Sotkamon kärjen pysäyttäminen. Jos Jere Vikströmin ja Niilo Piiponniemen päästää kentälle, heitä on vaikea polttaa pesille. 0-tilanteet täytyy pystyä pitämään, Pulliainen sanoo.

”Jos pystyy tappelemaan, saa väkisinkin pisteitä”

Oman joukkueensa alkuun Pulliainen on tyytyväinen.

— Raahessa tuli ruma tappio, mutta sielläkin esitys oli nousujohteinen. Toisella jaksolla oli pienestä kiinni, etteikö olisi voitu pelata jaksovoitosta — ja Pattijoki on hyvä joukkue, sarjan parhaita heti näiden kovien jälkeen.

Pulliaisen mielestä tässä vaiheessa tärkeintä on pelaamisen taso.

— Ei ole niin väliä onko meillä nolla, neljä vai kahdeksan pistettä. Pääasia on, että peli on riittävän hyvää ja että pystymme tappelemaan tässä sarjassa. Jos siihen pystyy, saa väkisinkin pisteitä ja voittoja.

Juha Toikka on ollut HP:n alkukauden tähti. Hän jakaa sarjan kärkilyöntitilaston ykköspaikan 21 onnistumisella.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet