Eagle Team nousi kamppailemaan keilailun liigakarsintapaikasta — ”Edellinen kierros oli katastrofin välttämistä, nyt ei ollut yhtään huonoa peliä”

Esa Paavola

ET:n joukkueessa lauantaina keilasivat (takana vas.) Jyri Hämäläinen, Oskari Marttila, Jani Sinijärvi, (edessä vas.) Otto Lonka ja Ontrei Löövi.

Kotkalaisen Eagle Teamin miesten joukkue hyppäsi liigakarsintakelkan jalaksille keilailun 1-sarjassa.

Sarjan avausviikonloppuna varamiehinen ET pystyi voittamaan vain kolme ottelua seitsemästä, lauantaina Raisiossa voittoja kertyi viisi. Tappiotkin tulivat hyvillä pisteillä (viiden sarjan otteluissa 988 ja 999).

— Edellinen kierros oli katastrofin välttämistä, nyt meillä ei ollut yhtään huonoa peliä. Tämä oli odotettu tulos. Nyt oli paras jengi matkassa ja vaihtomiehiäkin, toisin kuin avauskierroksella, ET:n valitsija Jyri Hämäläinen sanoi.

— Viimeksi minä ja Oskari (Marttila) olimme heikoimmat lenkit, nyt kantavia voimia. On hyvä, että joukkueesta nousee aina uusia onnistujia.

Hämäläinen oli koko divarikierroksen toiseksi paras keilaaja seitsemän sarjan keskiarvolla 218,86. Kolmanneksi paras oli Marttila (217,43). Avausviikonloppuna ET:stä parasta tulosta tehnyt Otto Lonka keilasi nytkin hyvin (205,00), ja johtaa kahden kierroksen jälkeen 1-sarjan pistepörssiä keskiarvolla 211,07.

Vaihtomiehiä ET:n ei tarvinnut käyttää, sillä myös Jani Sinijärvi (193,43) ja Ontrei Löövi (186,14) keilasivat kaikissa seitsemässä ottelussa.

Hyvät tulokset ja voittobonukset nostivat ET:n ykkössarjassa viidenneltä sijalta kolmanneksi. Kaksi parasta pääsee liigakarsintoihin.

— Avausviikonlopun jälkeen kärkeen oli 900 pistettä matkaa, nyt enää 450 pistettä ja toiseen sijaan 250. Kausi on vasta puolivälissä, joten tilanne on hyvä, Hämäläinen summasi.

1-sarjaa keilataan seuraavan kerran helmikuussa Espoossa, ja päätösviikonloppu on maaliskuun lopussa Porissa.

Viime kaudella ET keilasi liigassa, mutta täksi kaudeksi tuli lähtö porrasta alemmas.

Naisilla hieman parempaa

Naisten SM-liigaan täksi kaudeksi noussut Eagle Team ei pystynyt kohentamaan sijoitustaan toisena liigaviikonloppuna vaan jatkaa sarjassa kahdeksantena eli viimeisenä.

Viikonlopun 14 ottelun tuplakierroksella ET pystyi ottamaan neljä voittoa. Sarjapisteitä, joita saa liigassa sekä nainen naista vastaan -sarjojen että joukkueiden kokonaistulosten voitoista, ET keräsi viikonloppuna 68. Avausviikonloppu toi 51 pistettä, joten meno oli hieman parempaa.

Ero edellä olevaan TPS:ään kaventui kuitenkin vain pisteellä 28:sta 27:ään. Liigakarsinnoista turvassa olevaan Smashiin matkaa on 67 pistettä, kun jäljellä on kaksi 14 ottelun viikonloppua.

ET käytti viikonloppuna kuutta pelaajaa. Sunnuntaina parhaiten keilasi Anne Kokkola (4 sarjaa/keskiarvo 189,75), lauantaina Mia Molari (6/191,00). Muut ET:n pelaajat olivat Nina Kiviharju, Daniela Lönnroth, Minka Mäkelä ja Iida Gylden.