"Tiesin, että me voitamme tämän" – Oulun oranssilla kentällä oli Oranssipaitojen juhla, katso kuvia HP:n nousutunnelmista

Lukkari Matias Hangasmaa sai vihdoin aihetta juhlaan kauden päätteeksi.

Harri Holtinkoski

Tämä joukkue teki nousu-unelmasta totta.
Tämä joukkue teki nousu-unelmasta totta.

Oulun Raksilassa syyskuun sateisena iltapäivänä superpesispaikka ratkesi tiukan taistelun jälkeen. Haminan Palloilijat voitti Oulun Lipon jaksoin 2–1 (2–1, 0–1, 0–0, 0–2), ja toinen kymenlaaksolainen superpesispakka nähdään ensi kesänä miesten pääsarjatasolla.

HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko ei jännittänyt ottelua ennalta.

– Lippo oli suuri ennakkosuosikki, mutta meillä ei ollut kuin voitettavaa. Meillä oli koko kauden hyvä henki. Tiesin, kun peli meni kotareihin, että me voitamme tämän, iloitsi Kaikko.

Juha Toikka kommentoi ottelun jälkeen tunnelmiaan joukkueen pukukopissa.

– Parempi joukkue olimme, ja kolmannen ottelun jälkeen päätettiin, että voitto otetaan sarjasta, hymyili Toikka.

Hän näkee pääsarjaan paluun tärkeänä koko kaupungille, joka elää hänen mukaansa vahvasti pesäpalloa.

Joukkueen lukkarille Matias Hangasmaalle voitto oli erityisen tärkeä.

– Niin monta kautta on päättynyt pettymykseen. Ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen pystyy juhlimaan kauden jälkeen, kertoi lautasvelho.

Harri Holtinkoski

Joona Mäkelä, Henri Heikkilä ja Nino Muuruvirta.
Joona Mäkelä, Henri Heikkilä ja Nino Muuruvirta.

HP-kannattajat tauolla vaisuina

Kamppailu alkoi Lipon sisävuorolla, ja joukkue rakensi heti kaksi palotonta ajolähtöä. Jälkimmäisessä Eino Järvelän polttolinjalle suuntautunut pussinpohja kotiutti Oskari Salmelan.

Oranssipaitojen takaa-ajo toi heti mahdollisuuden tasoitukseen. Hangasmaa löi kolmoskopparin eteen, ja seuraikoni Juha Toikka kirmasi tasoituksen.

Nihkeästä säästä huolimatta joukkueet rakensivat kolmostilanteita, mutta superpesispaikan arvoiset ulkopelisuoritukset pitivät tilanteen ennallaan toisen vuoroparin jälkeen.

Eino Järvelä löi toisen juoksun takakentän hieman hapuillessa kolmannessa vuorossa. Hamina rakensi viimeiseen vuoropariin kaksi ajolähtöä, mutta kotijoukkueen räpylät pitivät.

Paikalle saapuneet Mika ja Tarja Tepponen luonnehtivat oranssipaitojen avausjaksoa huonoksi.

– Ulkokenttä liikkui heikosti. Kotijoukkue oli parempi. Vaimon kanssa juteltiin, että kotikenttä tuo Lipolle varmuutta, kertoi Oulussa kymmenvuotiaana vuonna 1978 SM-kultaa voittanut Mika Tepponen.

Harri Holtinkoski

Tepposten pariskunta pääsi lopulta juhlimaan oranssipaitojen uutta tulemista superpesikseen.
Tepposten pariskunta pääsi lopulta juhlimaan oranssipaitojen uutta tulemista superpesikseen.

Juha Leskinen ja pehmeät kädet

Toisen jaksolla vierailija rakensi heti alkuun kotijoukkueen hölmöillessä tilanteen ja palottoman ajolähdön. Tilanne kuivui oululaislukkari Miika Keski-Petäjän taitaviin suorituksiin.

Lippo sai miehen tasoittavalla kolmoselle kakkoselta yli suuntautuneen polttoheiton myötä, mutta vaara hyytyi kotijoukkueen virheelliseen vaihtolyöntiratkaisuun.

Toisessa vuoroparissa Juha Leskinen löi pehmein käsin joukkueen 0–1-juoksun tutulla kakkosrajanäpyllä ja kotiin saapui viuhuvien piikkareidensa siivittämänä Henri Heikkilä.

Kotijoukkueen puolittainen tekeminen ei aiheuttanut HP:lle huolen häivää toisessa vuoroparissa.

Kolmannen tasoittavalla oululaisyleisö heräsi, kun Markus Lehtiniemi rakensi taidokkaalla läpilyönnillä Teemu Isokedon kolmoselle. Sen jälkeen Lipon uinahdukset pitivät HP:n toiveet yllä.

Kotiyleisölle tunnekuohuja

Neljännen vuoroparin alussa kotiyleisön raikuvat aplodit keräsi etupesien täytyttyä Ari Lankisen syöksykoppi, kun oranssipaidat olivat rakentamassa takatilannetta.

Kotiyleisön huuma syttyi 1 287 katsojan edessä. Kotijoukkue rakensi tasoittavalla yhden palon ajolähdön Eino Järvelälle, joka oli tähän asti vastannut joukkueensa lyödyistä juoksuista: toinen palo.

Hallasuo löi kopin Nightwishin Planet Hellin soidessa ja Jimi Heikkisen palaessa kotipesään.

Supervuoron HP aloitti sisällä, ja yleisö sai kokea sarjapaikkataistelussa dramaa, kun vieraat tekivät kolmostilanteen, mutta eivät saaneet juoksua epäonnistuneen kopinnoston takia.

Tunnekuohut jatkuivat, kun Lipon ykköskärki ei saanut mitään aikaan. Viimeisellä hetkellä joukkue sai kahden palon ajolähdön Markus Hallasuolle, jonka yritykset veivät tien kotiutuskisaan.

HP:n kaksi ensimmäistä paria onnistuivat, kun Otso Mäkelä kotiutti Joona Mäkelän ja Juha Leskinen Nino Muuruvirran. Se riitti.

Harri Holtinkoski

Henri Heikkilä avasi kuohujuoman.
Henri Heikkilä avasi kuohujuoman.

Harri Holtinkoski

Pelinjohtaja Juho Kaikko sai suihkun.
Pelinjohtaja Juho Kaikko sai suihkun.

Harri Holtinkoski

6663763.jpg

Harri Holtinkoski

6663764.jpg

Harri Holtinkoski

Ville Veittikoskella oli katsomossa tukijoukkoja.
Ville Veittikoskella oli katsomossa tukijoukkoja.

Jukka-Pekka Moilanen

Erik Lahti ja Juha Toikka juhlivat ilmavasti.
Erik Lahti ja Juha Toikka juhlivat ilmavasti.

Juttua muokattu ma 21.9. klo 14.08: muutettu yhden kuvan kuvatekstiä, Tuisku Tuovinen -> Ville Veittikoski

Uusimmat uutiset