TPS piti pisteet kotonaan: "Meiltä puuttuu tilannekovuus"

KTP oli avausjaksolla täysin vastaantulija vierasottelussa Turun Palloseuraa vastaan, mutta pesi kasvonsa toisella puoliajalla. Sekään ei riittänyt pisteisiin.

Mikko Vehviläinen

KTP:n päävalmentaja  Argo Arbeiter olisi kaivannut peliin lisää aggressiivisuutta.
KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter olisi kaivannut peliin lisää aggressiivisuutta.

KTP:n toinen peräkkäinen vierasreissu länsirannikolle ei tuottanut pisteitä. TPS nappasi kotivoiton maalein 2—0 avauspuolikkaan aikana syntyneillä osumilla. Kotkalaisjoukkueella oli suuria vaikeuksia vahvan isännän kanssa.

KTP oli muuttanut peliryhmitelmäänsä muotoon 5-4–1. Tämän kauden aiemmassa ottelussa vahvaa prässipelaamista ei ensimmäisen 45-minuuttisen aikana nähty eikä sen koommin paljoa muutakaan. TPS:n maalit syntyivät 18. minuutilla Valtteri Vesiahon unelmalaukauksella 25 metristä ja 36. minuutilla avauskokoonpanoon nousseen KTP:n Sebastian Dolivon pallonmenetyksestä, josta Eliecer Espinosa laukoi kauden 10:nnen täysosumansa.

— Ensimmäinen puoliaika oli meille vaikea. Olimme aika alhaalla emmekä saaneet peliä eteenpäin. Puskimme aika lailla yhtä laitaa, vaikka olisi pitänyt pystyä kierrättämään toiselle puolelle. Toisella jaksolla otimme ylempää kiinni ja pääsimme mukaan, mutta ei voi olla tyytyväinen, Dolivo huokaili.

Taktiikka ei toiminut

KTP:n taktiikka TPS:aa vastaan ei toiminut, vaikka ajatus oli selkeä.

— Meillä oli suunnitelmana olla tiiviinä ensimmäisellä puoliajalla ja iskeä vastaan. Se ei toiminut. Ensimmäinen maali oli henkilökohtainen suoritus ja toinen puolustusvirhe. Saimme toisella puoliajalla muutamia paikkoja, mutta emme onnistuneet niissä, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter sanoi.

— Meiltä puuttuu tilannekovuus ja sitten kun voitimme pallon, meiltä puuttui idea miten sitten pelataan. Aggressiivisuutta olisi pitänyt olla enemmän, luotsi jatkoi.

Taistelutahto heräsi toisella jaksolla

Toinen puoliaika oli kotkalaisjoukkueelta huomattavasti parempaa pelaamista. KTP muutti ryhmitystään ja pelitapaansa hyökkäävämmäksi ja sai kaivettua esille taistelutahtonsa. Kalle Multanen puski hitusen ohi kulmapotkusta 54. minuutilla ja ottelun päätösminuuteilla KTP:llä oli muutama kulmapotku ja rakennettuja paikkoja, mutta osumia ei syntynyt.

— Yllättäen KTP oli niinkin passiivinen. Tiesimme, että KTP tulee toisella puoliajalla kovemmin peliin, mutta ei heillä montaa paikkaa ollut tehdä maalia, TPS:n laituri Joakim Latonen analysoi.

TPS-leirissä otettiin täydet pisteet tyytyväisenä vastaan, mutta päävalmentaja näki myös heidän pelaamisessaan paljon parannettavaa.

— Ei meidän pelaamisemme matalaa puolustusta vastaan ollut parasta mahdollista, mutta kokonaisuudessaan olen tyytyväinen. Toiseen puoliaikaan en voi olla tyytyväinen. Jotkut pelaajat pelasivat löysästi ja nöyryys katosi. Tulos miellyttää, enkä kuvitellut voittavamme helposti, Tommi Pikkarainen kertoi.