Viikonlopuksi tuli töitä — Pulkkanen nousi 64 sijaa Omanin ET-kisan toisella kierroksella

EPA-EFE/CATHERINE KOTZE

Tapio Pulkkanen

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen sai puttipelinsä kuntoon golfin Euroopan-kiertueen Oman Openissa tänään. Pulkkanen pelasi toisen kierroksen 68 lyönnillä (neljä alle parin) ja nousi kevyesti cut-rajan yläpuolelle ja mukaan viikonlopun peleihin.

Pulkkanen pelasi eilen kaksi yli parin kierroksen (74) ja oli vasta 97. sijalla. Tämänpäiväinen onnistuminen nosti häntä 64 sijaa jaetulle sijalle 33. Pulkkasen kokonaistulos on —2.

Kisan kärjessä on ranskalainen Matthieu Pavon tuloksella 11 alle parin (68+65), mutta kärkikymmenikköön Pulkkasella on takamatkaa vain kolmen lyönnin verran.

– Putteri alkoi olla jo melko lämmin tänään, Pulkkanen iloitsi.

– Pitkä peli jatkui hyvänä ja huippukelissä päästiin vetämään.

Omanin merenrantakentällä on ollut kaksi päivää epätavallisen tyyntä. Jos tuuli viikonloppuna yltyy, tuloksenteko vaikeutuu huomattavasti.

– Se vaikeutuu muutenkin. Griinit kovenevat koko ajan, ja kentästä tulee päivä päivältä haastavampi, Pulkkanen sanoi.

Muista suomalaisista Mikko Ilonen rimpuili itsensä niukasti jatkoon, mutta Mikko Korhonen karsiutui viikonlopun kahdelta kierrokselta.

Ilonen on kisan puolivälissä tasan par -tuloksessa (73+71). Korhonen oli vielä kolme reikää ennen loppua menossa kirkkaasti jatkoon, mutta kaksi triplabogia (kolme yli parin) muuttivat tilanteen täysin. Sijoitus putosi hetkessä yli 70 sijaa ja jatkopaikka jäi neljän lyönnin päähän tuloksella +4 (71+77).

Pulkkanen lähtee kolmannelle kierrokselle huomenna kello 6.53 Suomen aikaa. Hänen pelikaverinaan on skotlantilainen David Drysdale.

Oman Openin palkintopotti on 1,4 miljoonaa euroa. Voittaja kuitaa siitä noin 275 000 euroa.

Täydennetty Pulkkasen kommenteilla kello 17.17.