KTP kiilasi jo liiganousijan paikalle – Katso videolta Thomas Agyirin huikea maali

EIF pääsi pelaamaan yli puolet ottelusta miesylivoimalla, mutta KTP piti sarjapisteet kotikentällään.

Kimmo Seppälä

Thomas Agyiri tuulettaa 2-0 -osumaa. Vierellä David Ramadingaye.
Thomas Agyiri tuulettaa 2-0 -osumaa. Vierellä David Ramadingaye.

Kolme ulosajoa, kauden maali, haparoivaa tuomarityöskentelyä, kaikkiaan viisi maalia ja kotivoitto. Arto Tolsa Areenan 1311 katsojaa saivat viihdettä koko rahalla, kun KTP kaatoi perjantaina raaseporilaisen EIF:n maalein 3-2 (3-0).

– Jätkät uhrautuivat ja laittoivat itsensä likoon. Todella hienoa duunia, KTP-valmentaja Ossi Virta kehui suojattejaan.

Hankalaksi vastustajaksi tiedetty EIF oli heti ottelun alussa maineensa veroinen, mutta KTP oli tehokkaalla pelipäällä. Vaikka tulikuuma Mika hukkasi oman läpiajonsa, niin pelikavereilta löytyi tällä kertaa tulitukea.

David Ramadingaye jatkoi varmoja rankkareitaan ja vei KTP:n 1-0 -johtoon. Thomas Agyirin kaukolaukaus oli puolestaan varmasti koko sarjakauden hienoin maali.

Peli tuntui 2-0 -kotijohdossa olevan hyvin hyppysissä, mutta ottelun 39. minuutti muutti käsikirjoituksen. EIF:n Juuso Liukkonen karkasi vastahyökkäyksestä läpi ja Michael Ogungbaro päätti repiä miehen nurmikkoon rangaistusalueen rajalla. Seurauksena suora ulosajo.

Kaikki kolme maaliaan Asierin antamien kulmien jälkitilanteesta tehnyt KTP iski kenttätapahtumien vastaisesti vielä juuri ennen taukovihellystä. Erinomaisesti pelanneen vaihtomiehen Anton Eerolan osumalla KTP pääsi tauolle päivittämään pelikirjaansa 3-0 -johdossa.

– Harmillisen punaisen kortin jälkeen päätimme tauolla, että annamme kentällä kaiken mitä meillä on ja puolustamme tiiviisti, Virta kertoi.

KTP:n valmentajat prostestoinnista pihalle

Kolmen puolustuslinjaan lisättiin neljäs pelaaja ja KTP sai pidettyä EIF:n pitkään pois tuhannen taalan paikoilta.

Ensimmäisen ottelun Ykkösessä päätuomarina tuominneella Joona Kontisella oli karata kuuman ottelun kontrolli moneen otteeseen, ja 56. minuutilla nähtiinkin erikoinen tuomio. KTP:n ex-maalivahti Jiri Koski kolhi törkeästi polvellaan tilanteeseen rynnänneen Mikan.

Ilmeisesti oli joku tilanne, josta oltiin aavistuksen eri mieltä erotuomarin kanssa. — Ossi Virta

Kontinen ei tilanteeseen reagoinut, vaan poisti KTP-valmentajat Argo Arbeiterin ja Jordi Berenguen protestoinnin takia kentältä.KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter ja valmennusryhmään niin ikään kuuluva Jordi Berengue poistettiin kentältä.

– Ilmeisesti oli joku tilanne, josta oltiin aavistuksen eri mieltä erotuomarin kanssa. Ilmeisesti siinä sanottiin jotain ystävällisiä sanoja, joista erotuomari ei ilmeisesti tykännyt, Virta kommentoi.

KTP piti kuitenkin pään kylmänä ja tarpeeksi pitkään myös maalinsa puhtaana. Vasta 88. minuutilla EIF:n Joona Tapani onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-1. Zacharias Ekströmin 3-2 kavennus neljännellä lisäaikaminuutilla tuli vierasjoukkueen kannalta liian myöhään.

– EIF laittoi palloa laitakaistoilta boksiin 45 minuuttia, niin tottakai siinä on riski, että joku niistä pomppii sisään. Mutta he eivät kuitenkaan saaneet keskeltä vaarallisia tilanteita, Virta sanoi.

– Pari meni sisään, onneksi ei enempää.

Seuraavaksi vuorossa Kymenlaakson derby

Makealla voitolla oli kuitenkin kova hinta. Toppari Ogungbaron suora punainen kortti tarkoittaa kahden ottelun pelikieltoa ja selkeää korvaavaa KTP:n sinällään laajasta pelaajamateriaalista ei välttämättä löydy.

Niin ikään topparina pelaavan Ruxin oli oletettavasti tarkoitus ottaa kauden neljäs varoitus ja kärsiä siitä seuraava pelikielto MyPaa vastaan, sillä reilun viikon päässä siintää kärkiottelu AC Oulua vastaan. Nyt taktinen varoitus oli pakko jättää ottamatta.

Matias Lindforsin paluu loukkaantumisen jälkeen ilahdutti, mutta vastaavasti kentältä kinkanneen David Ramadingayen jalkavamma saattaa tuottaa lisää harmaita hiuksia KTP-valmennukselle.

– Puolustus- tai keskikenttäosastolle meillä on pelaajia jos tarvitaan – ei siinä ole mitään ongelmia. Toppariksi on monta hyvää pelaajaa, Virta vakuutti menemättä nimitasolle.

Sarjakärkeen noussut KTP kohtaa ensi keskiviikkona vieraskentällä MyPan.

OTTELUN MAALIT

27 min 1-0 Asier, Zaka ja Mika juonivat pallon lyhyellä kulmapotkulla boksiin ja EIF:n Xhevdet Gela joutuu kaatamaan Zakan. David Ramadingaye toimittaa pallon pilkulta maaliin EIF-maalivahti Jiri Kosken psyykkauksesta välittämättä.

37 min 2-0 Vierasjoukkueen William Lindqivst purkaa Asierin antaman kulman, mutta Thomas Agyiri päättää kokeilla 25:stä metristä suoraan ilmasta vastapalloon. Kauden hienoin maali painuu vastustamattomasti yläriman kautta maaliin.

45 min 3-0 Asierin kulmapotku oikealta puolelta tuottaa jälleen tulosta. Juuri kentälle tullut Anton Eerola raivaa tiensä etutolpalle ja pääsee puskemaan. Kultainen kosketus vie pallon vastustamattomasti etunurkkaan.

88 min 3-1 EIF:n Darren Smith keskittää vasemmalta puolelta. KTP-puolustus pääsee väliin, mutta ei onnistu purkamaan. Joona Tapani laukoo paluupallon rangaistusalueen rajalta takanurkkaan.

90+4 min 3-2 Gela keskittää vasemmalta ja pallo jää pomppimaan KTP-maalin edustalle. Zacharias Ekström pääsee laukomaan ja pallo kimpoaa Ruxin jalan kautta takanurkkaan.

Uusimmat uutiset