Heikkilä ja Mäkelät jatkavat HP:ssa — ensi viikolla tulee kova lyöjäjokeri?

”Kun tyhjästä lähdettiin, niin kyllähän tämä on hyvä alku”, joukkuetta kokoava Marko Hovi sanoo.

Jukka Lehtoranta

Henri Heikkilä
Henri Heikkilä

Haminan Palloilijoissa ei olla jääty suremaan superpesispaikan menetystä. Alkuviikosta HP kertoi lukkari Matias Hangasmaan jatkosopimuksesta, ja nyt ovat nimensä sopimuspapereihin raapustaneet myös runkopelaajat Henri Heikkilä, Otso Mäkelä ja Joona Mäkelä.

— Nämä kaverit olivat luottopelaajia jo hienolla ykköspesiskaudella 2017 ja nyt he ovat nähneet ja kokeneen Superpesiksenkin. He ovat kaikki kovia pelimanneja ensi kaudella ykkösessä, HP:n joukkuetta kokoava toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

Hovi on tyytyväinen siihen miten uuden joukkueen kokoaminen on lähtenyt liikkeelle.

Jos se siirto saadaan maaliin asti, meillä on ensi kaudella sarjan paras lukkari ja sarjan paras kotiuttaja. — Marko Hovi

— Kun tyhjästä lähdettiin, niin kyllähän tämä on hyvä alku.

— Ensi viikolla voimme toivottavasti kertoa uudesta lyöjäjokerista. Jos se siirto saadaan maaliin asti, meillä on ensi kaudella sarjan paras lukkari (Hangasmaa) ja sarjan paras kotiuttaja, Hovi sanoo.

Ainakin Leppälä, Kaartokallio ja Lehikoinen lähtevät

Hovi kertoo puhuneensa putoamisen jälkeen Pasi Rajalaa lukuunottamatta kaikkien tämän kauden pelaajien kanssa.

— Aion kyllä puhua Pasinkin kanssa, vaikka aika epätodennäköistähän se on, että hän meillä jatkaisi.

Varmoja lähtijöitä ovat ainakin Janne Leppälä (miettii lopettamista), Lauri Kaartokallio (ilmoitti Facebookissa että ”ura on toistaiseksi ohi”) ja Joni Lehikoinen. Ainakin nuoren Lehikoisen Hovi olisi mieluusti nähnyt Haminassa ensi kaudellakin.

— Joni pelasi hienon kauden, mutta hän siirtyy muualle. Uusi seura kertoo asiasta, kunhan sen pelit loppuvat, Hovi sanoo.

Erittäin hyvä arvaus on, että Lehikoinen palaa Superin loppuottelusarjaa johtavaan kotiseuraansa Joensuun Mailaan.

— Meidän tehtävänämme on jatkossakin löytää pelaajia, jotka ovat vasta puhkeamassa kukkaan ja joilla on parhaat vuodet vielä edessä. Tälle kaudelle löysimme Hangasmaan ja Lehikoisen, ja onneksi toinen heistä jatkaa vielä meillä, Hovi sanoo.

Jukka Lehtoranta

Veljekset Joona (edessä selin) ja Otso Mäkelä (taustalla)pelaavat ensi kaudellakin Haminan Palloilijoissa.

”En olisi lähtenyt mukaan, ellen...”

Monivuotisista HP-pelaajista seura neuvottelee vielä ainakin Juha Toikan ja Ville Aallon kanssa. Päävastuun lyöjäjokerin hommista tällä kaudella hoitanut konkari Simo Vanhala sensijaan on tiettävästi lopettamisaikeissa.

— Ainakin Jullilla on varmasti kysyntää muuallakin. Hän varmasti katsoo millaisen joukkueen saamme kasaan ja päättää jatkostaan sitten. Toivon tietysti hänen jatkavan meillä, Hovi sanoo.

Ainakin Henri Heikkilän Hovi on saanut vakuutettua.

— En olisi lähtenyt mukaan, ellen tietäisi, että saamme hyvän porukan kasaan, Heikkilä sanoo.

— Kauden jälkeen ajattelin, että mitähän täällä oikein tapahtuu, mutta nyt näyttää positiiviselta. Haluamme nousta heti takaisin Superiin ja joukkueen pitää tietysti olla tavoitteen mukainen.

Heikkilä on kauden jälkeen parannellut kantapäävaivaa, joka piti hänet sivussa viidestä loppukauden ottelusta.

— Jokin iso tulehdus siinä on ollut. Lopulta en pystynyt enää juoksemaan. Pari viimeistä peliä yritin pelata, mutta ... no, siinä kävi niinkuin kävi, Heikkilä sanoo.

Toinenkin Heikkilä edustusjoukkueeseen

Tutun kolmikon lisäksi HP on tehnyt edustusjoukkuesopimuksen 17-vuotiaan oman kasvatin Jere Heikkilän (ei sukua Henrille) kanssa. Hän on pelannut tällä kaudella Kouvolassa B-poikien SM-sarjaa. KPL pelaa sarjan finaalissa Seinäjokea vastaan.