Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa – "Tykkään siitä, että Kotkassa ollaan omien puolella myös tappioiden jälkeen"

Roope Mäkelä kiittelee seurajohtoa erinomaisesta työstä – "Helpoimmat pelaajaneuvottelut minun aikanani"

Raimo Eerola

Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa.
Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa.

Peli-Karhujen naisten koripallojoukkueen runkopelaajiin kuuluva Minna Sten jatkaa Kotkassa myös ensi kaudella. Sten, 32, on pelannut PeKassa kaksi kautta ja voittanut sinä aikana Suomen mestaruuden (2019) ja Suomen cupin (2020).

– Olen ollut todella tyytyväinen organisaatioon ja valmennukseen. Lisäksi koris on ollut Kotkassa todella kivaa, Sten sanoo PeKan tiedotteessa.

Kokenut sentteri aloittaa Kotkassa naprapaattiopinnot. Opiskelupaikan saanti helpotti osaltaan PeKa-jatkosta sopimista.

– Tykkään erittäin paljon myös kotkalaisesta yleisöstä ja siitä, että ihmisiä kiinnostaa urheilu ja myös naisurheilu. Tykkään siitä, että Kotkassa ollaan omien puolella myös tappioiden jälkeen, Sten sanoi.

Sten aloitti korisliigassa jo syksyllä 2003 kasvattajaseurassaan Turun Riennossa. Seuraava kausi on hänelle jo 15. kotimaan pääsarjassa. Hän on pelannut lisäksi yliopistokoripallloa Yhdysvalloissa ja ammattilaisena Saksassa ja Ranskassa.

Naisten A-maaotteluja Stenillä on tilillään 76.

Erittäin hyvässä vaiheessa ollaan. — Roope Mäkelä

Pelintekijää vailla valmista

PeKalla on sopimukset tulevalla kaudelle Stenin lisäksi Zykera Ricen, Elena Melton, Noora Järvikankaan, Maria Koskisen, Amira Nyibongin ja Elina Oravakankaan kanssa.

– Erittäin hyvässä vaiheessa ollaan, päävalmentaja Roope Mäkelä myhäilee.

– Kaikilla seuroilla on vaikeaa koronaviruksen vuoksi ja meilläkin pelaajabudjetti pienenee, mutta meillä on mahtavan hyvä seurajohto, joka näitä asioita on junaillut. Nämä ovat olleet ylivoimaisesti helpoimmat pelaajaneuvottelut minun aikanani.

Mäkelän mukaan PeKan joukkue on enää takamiestä vailla.

– Pitkä pää on ihan loistava, eikä sinne tarvita enää ketään. Minnan sopimus oli samalla viimeinen niitti sille, että ainakin jouluun asti pelaamme kahdella ulkomaalaisella, Mäkelä sanoo.