Pulkkasen puttipeli parani dramaattisesti Espanjassa — 65 lyönnin huippukierros nosti KG:n miehen niukasti jatkoon

EPA-EFE/VICTOR LERENA

Espanjalaiset maailmantähdet Jon Rahm (oikealla) ja Rafael Cabrera-Bello ovat kotiyleisön suurimmat suosikit Espanjan avoimessa mestaruusturnauksessa Madridissa.

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen oli viheriöillä kuin uusi mies tänään Euroopan-kiertueeseen kuuluvassa Espanjan avoimessa mestaruusturnauksessa. Eilen avauspäivänä 75 lyönnin kierroksen tuskaillut Pulkkanen pelasi tänään kymmenen lyöntiä paremmin 65, nousi cut-rajan yläpuolelle ja mukaan viikonlopun kahdelle kierrokselle.

Pulkkanen palasi eilen viiden viikon kilpailutauolta, ja puttipeli oli Madridin Centro Nacional de Golf -kentällä ruosteessa. Tänään yhteistyö mailalaukun lyhimmän työkalun kanssa toimi huomattavasti paremmin ja sijoitus ponnahti häntäpäästä lähes sata sijaa ylöspäin.

KG:n mies teki kuusi birdietä ja eaglen 10. reiällä. Ainoa bogi tuli seitsemännellä reiällä.

– Pelasin par-viitoset loistavasti verrattuna eiliseen. Hyviä draiveja ja hyvää lähipeliä, Pulkkanen sanoi.

Kiertueen pitkälyöntisimpiin pelaajiin kuuluva suomalainen pelasi eilen neljä par-5-reikää tasan pariin, mutta hurjasteli tänään samat reiät viisi alle.

– Puttaaminen oli selvästi parempaa kuin eilen. Toivottavasti tämä riittää viikonlopulle. Voi mennä tiukaksikin, sillä iltapäivän pelaajilla on nyt täydellinen keli, Pulkkanen mietti pian kierroksensa jälkeen.

Tiukaksi meni loppujen lopuksi

Tiukalle menikin, sillä 65 parhaan joukkoon ja jatkoon näyttää loppujen lopuksi pääsevän juuri Pulkkasen tuloksella –4. Kun muutama pelaaja on vielä kentällä, Pulkkasen sijoitus on jaettu 54:s.

Kisan kärjessä on irlantilainen Paul Dunne tuloksella —13 (66+65). Suurin ennakkosuosikki, espanjalainen maailmanlistan nelonen Jon Rahm pelasi tänään tuloksen 68 ja jakaa viidettä sijaa tuloksella –9.

Toinen kisassa mukana oleva suomalainen Mikko Korhonen pelasi tänään 70 lyönnin kierroksen (—2). Yhteistuloksessa 146 (+2) on kuitenkin monta lyöntiä liikaa, joten Korhosen kisa jää kahden kierroksen mittaiseksi.