Haminan Palloilijat vältti talousvaikeudet koronavuonna – Puheenjohtaja Rami Orola uskoo, että Superpesikseenkin saadaan hyvä joukkue

Harri Holtinkoski

HP:n puheenjohtaja Rami Orola tuuletti Raksilan pesäpallostadionilla.
HP:n puheenjohtaja Rami Orola tuuletti Raksilan pesäpallostadionilla.

Nousua miesten Superpesikseen sunnuntaina juhlivan Haminan Palloilijoiden puheenjohtajan Rami Orolan mukaan seura ei ollut asettanut joukkueelle mitään nousupaineita.

– Tunnelmat ovat upeat. Nyt rukkaset käteen ja ensi vuoden joukkuetta rakentamaan, Orola sanoi ajellessaan muun seurajohdon kanssa Oulusta Haminaan.

HP pelasi Superpesistä viimeksi kaudella 2018.

– Siitä on hyötyä, että olimme äskettäin siellä. Tiedostamme, mitä kaikkea pääsarjassa pelaaminen vaatii. Mutta realiteetit on muistettava. Emme varmasti hulluttele kalleimmalla joukkueella, vaan etsimme parhaiten meille sopivia pelaajia, Orola sanoi.

Koronaviruspandemia on tänä vuonna raadellut yritysmaailmaa. Orolan mukaan HP:ssä tilanteesta on selvitty hyvin.

– Tämän vuoden tukijoillemme täysi kymppi ja tunnustus. Käytännössä budjetoitu myyntimme toteutui 100-prosenttisesti. Se on uskomaton suoritus, ja sen avulla on paljon helpompi löytää tukijoita ensi vuodeksikin. Nykyisten tukijoiden varaan on hyvä rakentaa, ja pyrimme laajentamaan myyntiämme etenkin Kotkan suuntaan, Orola sanoi.

– Tämän kauden tuloksesta tuoreimmat luvut tietysti puuttuvat, mutta nenä pysyy pinnalla. Alkukesästä oli vielä pelkoja, että tulos voisi olla toisenlainenkin.

Vallikenttää on viime vuodet ehostettu aktiivisesti, ja se on Orolan mukaan ihan "ok-kunnossa" Superpesikseen.

– Edelleen sitä pitää tietenkin kehittää. Meillä on kaupungin kanssa hyvät keskusteluyhteydet. Ymmärrämme myös kaupungin taloudellisen tilanteen, Orola sanoi.

Luetuimmat