HP jahtaa tänään kotietua, kärki yhä telakalla — Uusi pelinjohtaja uskoo muutosten auttavan pistejahdissa

HP:n olisi hyvä sijoittua Superpesiksen runkosarjassa Alajärven edelle, koska se toisi karsintoihin kotiedun. Lauri Kaartokallio on edelleen sivussa.

Linda Varoma

Alajärven Ville Väliaho nosti syötön HP:n Joni Lehikoiselle, kun joukkueet kohtasivat Haminassa kolmisen viikkoa sitten. HP voitti supervuoron jälkeen 2—1.
Alajärven Ville Väliaho nosti syötön HP:n Joni Lehikoiselle, kun joukkueet kohtasivat Haminassa kolmisen viikkoa sitten. HP voitti supervuoron jälkeen 2—1.

Superpesiksessä sijalla 12 oleva Haminan Palloilijat kohtaa tänään pykälää alempana olevan Alajärven Ankkurit, ja panosta riittää.

Superin 12:nneksi sijoittunut saa superpesiskarsintoihin kotiedun ja vastaansa Ykköspesiksen runkosarjassa heikommin menestyneen välierävoittajan. Superin 13:s joutuu aloittamaan karsinnat vieraissa, ja vastaan tulee Ykkösen välierävoittajista se kovempi, todennäköisesti Siilinjärvi.

HP on Alajärveä pisteen edellä, ja sillä on sunnuntain ottelun jälkeen vielä kaksi peliä jäljellä (Oulu vieraissa ja Kitee kotona). Alajärvi pelaa Vallikentän jälkeen enää kotikentällään putoaja-Oulua vastaan.

— Kun kotikenttä on Vallikenttä, haluaisimme tietysti aloittaa karsinnat siellä. Mutta mielestäni sitä on vielä turha murehtia. Tulee mitä tulee, ja sarjapaikka on ainoa tavoite. En halua tehdä kotiedusta liian suurta numeroa, HP:n tuore pelinjohtaja Eero Pitkänen sanoo.

HP:llä on vielä teoreettinen mahdollisuus välttää karsinnat, mutta tilanne ei ole enää vain HP:n omissa käsissä. Turvassa oleva Imatra on HP:tä kuusi pistettä edellä.

Harjoituksissa uusia juttuja

Tiistain Imatra-tappion jälkeen HP vietti kaksi päivää levon ja fysiikkaharjoittelun merkeissä. Perjantaina ja lauantaina Pitkänen veti joukkueelle lajiharjoituksen.

— Ulko- ja sisäpeliin on tehty muutoksia, joiden uskon auttavan meitä sekä runkosarjan viimeisissä peleissä että karsinnoissa. Harjoitukset olivat todella hyviä. En halua muutoksia taktisista syistä vielä sen tarkemmin avata, Pitkänen sanoi.

Miinuspuolella on kärkietenijöiden vaivatilanne. Lauri Kaartokallio on edelleen sivussa, ja Joona Mäkelä pelaa tiistain tapaan numerolla yhdeksän.

— Meidän pitää pystyä voittamaan, mutta emme halua hajottaa miehiä, ja sen varjolla mennään näin. Kentällemeno ja vaihtopeli olivat tiistaina tuskaisia. Olemme hakeneet niihin lääkkeitä harjoittelun avulla.

Kempele suoraan superiin

Kempeleen Kiri varmisti lauantaina Ykköspesiksen voiton ja palaa pääsarjaan yhden välivuoden jälkeen. Siilinjärvi sijoittui sarjan toiseksi ja tamperelainen Manse PP kolmanneksi. Neljäs oli Kuopio ja viides Vähäkyrö.

Välieräparien (Siilinjärvi—Vähäkyrö, Tampere—Kuopio) voittajat pääsevät superpesiskarsintaan HP:n ja Alajärven seuraksi.

HP—Alajärvi alkaa Haminan Vallikentällä tänään kello 17.