Pulkkanen pääsee mukaan Euroopan-kiertueen finaalisarjaan — ”Ihan siisti juttu”

James Marsh/BPI/REX/All Over Press

Tapio Pulkkasen ja caddie Riku Mattilan kausi jatkuu vielä Euroopan-kiertueen finaalisarjassa.
Tapio Pulkkasen ja caddie Riku Mattilan kausi jatkuu vielä Euroopan-kiertueen finaalisarjassa.

Kymen Golfin Tapio Pulkkasen ensimmäinen kausi Euroopan-kiertueella saa kuin saakin vielä jatkoa. Sunnuntaina varmistui, että varasijalla ollut KG:n mies pääsee mukaan kiertueen finaalisarjan ensimmäiseen kilpailuun Turkin Belekissä. 7 miljoonan dollarin Turkish Airlines Open pelataan ensi viikolla torstaista sunnuntaihin.

Turkin kisaan pääsee mukaan 78 pelaajaa ET:n ranking-listan mukaisessa järjestyksessä. Pulkkanen sijoittui listalla 92:nneksi, mutta poisjääntien vuoksi hän nousi finalistien joukkoon mukaan. Vielä sunnuntaiaamuna Pulkkanen oli ensimmäisellä varasijalla, mutta kun selkänsä loukannut englantilainen Eddie Pepperell ilmoitti jäävänsä pois, Pulkkanen ponnahti ratkaisevan rajan yläpuolelle.

— Ihan siisti juttu, Pulkkanen myhäili.

— Jos tuolla pystyisi pelaamaan hyvin, voisi päästä vielä Etelä-Afrikkaankin. En tilannut Turkista vielä edes paluulentoa.

Finaalisarjan toiseen kilpailuun Sun Cityyn pääsee 72 pelaajaa. Viime vuonna Nedbank Challenge -kisaan pääsi rankingin 78. sijalta. Siihen Pulkkasella on eroa tällä hetkellä 66 000 euroa.

Finaaliturnauksissa ei ole puolivälin karsintaa, ja kaikki pääsevät osalliseksi muhkeasta palkintopotista.

Suomalaisista Turkissa pelaa Pulkkasen lisäksi vain Mikko Korhonen, joka oli varsinaisen kiertueen rankingissa 40:s. Hän on käytännössä varmistanut paikkansa jo finaalisarjan päättävään Dubain kisaankin, johon kelpuutetaan rankingin 60 parasta.

Dubain 8 miljoonan dollarin World Tour Championship pelataan 15.—18. marraskuuta.

Luetuimmat