KTP voitti yhdeksän maalin hulluttelun — ”Voi sanoa, että hyökkääminen oli parempaa kuin puolustaminen”

Aleksi Pahkasalo iski hattutempun, kun AC Kajaani kaatui 5–4. Voitto oli kotkalaisten viides kuudessa viime ottelussa.

Antti Kaarto

Aleksi Pahkasalo iski Kajaanissa hattutempun. Arkistokuva kesäkuun kotiottelusta Hakaa vastaan.
Aleksi Pahkasalo iski Kajaanissa hattutempun. Arkistokuva kesäkuun kotiottelusta Hakaa vastaan.

KTP on syksyn tullessa syttynyt hyvään vireeseen jalkapallon Ykkösessä. Viirupaidat ottivat lauantaina Kajaanissa viidennen voittonsa kuudessa viime ottelussa, kun AC Kajaani kaatui kotikentällään hulluin numeroin 4—5 (3—2).

KTP:n sankari oli hattutempun tehnyt Aleksi Pahkasalo. Hän tasoitti pelin 4—4:ään 85. minuutilla ja iski voittomaalin Matias Lindforsin loistavasta syötöstä kaksi minuuttia myöhemmin.

Jatkoimme siitä mitä Jaro-ottelun toisella jaksolla teimme. — Ossi Virta

Hyökkääminen taisi olla olla parempaa kuin puolustaminen?

— Niin voi sanoa, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter naurahti.

— Tiesimme, että meillä on vaikeuksia puolustamisessa korttien (Juuso Laitisen pelikiellon) ja sairastelujen vuoksi. Oli hienoa, että saimme käytettävissä olleista kavereista niin paljon irti, että voitto tuli, mutta puolustamiseen ei voi olla tyytyväinen. Neljä maalia meni, ja meni liian helposti, Arbeiter sanoi.

Hurjat maalitalkoot

Ensimmäinen puolituntinen oli ihan hengästyttävää maaleilla mässäilyä.

Talkoot aloitti Kajaanin Thiago Trindade 11. minuutilla. David Popa tuplasi isäntien johdon kolme minuuttia myöhemmin, ja siinä välissä KTP:n Kasperi Liikonen ehti osua tolppaan.

KTP kavensi 18. minuutilla, kun Tuukka Kurki pääsi vapaasti puskemaan Liikosen keskityksen verkkoon. Pahkasalo tasoitti jo ennen puolen tunnin täyttymistä, mutta 33. minuutilla Brite Andoh käveli sisään KTP:n puolustuksen avoimista ovista ja sijoitti pallon takanurkkaan ohi Jiri Kosken.

Tauon jälkeen mentiin vartti maaleitta, vaikka paikkoja oli molemmilla. Parhaan niistä tärveli Kajaanin Tim Martinen, joka jotenkin sai pallon avopaikasta yli maalin, vaikka helpompaa olisi ollut panna se tolppien väliin.

KTP tasoitti 59. minuutilla 3—3:een brassitoppari Paulo Martinsin puskulla, mutta isännät näyttivät ottavan kolme pistettä, kun Andoh täräytti komean kuvion päätteeksi AC:n vielä kerran johtoon.

Pahkasalo oli kuitenkin eri mieltä, nosti kauden maalimääränsä kymmeneen, ja ryöväsi pisteet Kotkaan.

Kolmossija ulottuvilla

— Hyökkäyspeli oli hyvää. Jatkoimme siitä mitä Jaro-ottelun toisella jaksolla teimme, KTP:n valmennusportaan Ossi Virta sanoi.

— Kajaani teki tästä pelistä hankalan, koska se pelasi neljällä eri ryhmityksellä. Saimme hyvin tilanteita aikaan, mutta puolustuksessa tuli räikeitä virheitä. Niitä katsotaan videoilta ja tehdään korjausliikkeitä.

KTP nousi sarjataulukossa neljänneksi ja kolmantena oleva Jarokin on enää pisteen päässä.

— Tärkeintä on oman pelin kehittäminen, mutta myös olla mahdollisimman korkealla taulukossa. Kolmossija on ulottuvilla, Virta sanoi.

Haka varmisti nousun ja teki piste-ennätyksen

Ykkösen kärjessä Valkeakosken Haka varmisti jo nousunsa liigaan, kun se voitti Pietarsaaressa Jaron 3—1. Toisena oleva TPS jäi jo 16 pisteen päähän, ja pelejä on jäljellä enää neljä.

Jaro-voitto oli Hakalle 15:s peräkkäinen. Teemu Tainion joukkueen keräämä 65 pisteen saalis on jo nyt nykymuotoisen Ykkösen uusi ennätys.

TPS pelasi Oulussa 0—0-tasapelin AC Oulun kanssa. Se riitti varmistamaan turkulaisille paikan liigakarsinnassa.