Haminan Palloilijden naisten joukkueen kasaamisessa ei ole turhia viivyvelty — Edellinen kausi päättyi kolme viikkoa sitten ja tulevan kauden joukkue on lähes valmis

Emmi Simonen palaa pesisbuumin äärelle ja Inka Pietilä jatkaa oranssipaidoissa. Joukkue rakentuu pääosin viime kauden rungon varaan.

Pekka Kimpanpää

Jussi Toikka, Inka Pietilä ja Emmi Simonen pukivat oranssia ylle torstaina HP:n toimistolla. Toikka ja Pietilä jatkavat ensi kaudella Haminassa, Simonen palaa HP:n paitaan vuoden tauon jälkeen.
Jussi Toikka, Inka Pietilä ja Emmi Simonen pukivat oranssia ylle torstaina HP:n toimistolla. Toikka ja Pietilä jatkavat ensi kaudella Haminassa, Simonen palaa HP:n paitaan vuoden tauon jälkeen.

Haminan Palloilijoiden naisten ensi kauden joukkue on loppusilausta vaille valmis. Joukkueen kasaamisessa ei ole ainakaan vitkasteltu, kun ensimmäinen sopimus (Saara Suomalainen) julkaistiin viime viikolla. Torstaina HP:n toimistolla käteen annettiin paperi, jossa onkin jo 13 nimeä. Lopullisen ryhmän koko tulee olemaan 16-17 pelaajaa.

Uusimmat päivitykset listaan ovat Emmi Simonen, Petra Pakkanen ja Inka Pietilä. Lisäksi Noora Pasi on kaksoisedustuksen turvin käytettävissä Haminassa mahdollisuuksien mukaan.

HP:n toimistolla pyörähtäneistä sopimuspelaajista Emmi Simonen on uusvanha tuttavuus, sillä hänet nähtiin HP:ssa kaudella 2018. Päättyneellä kaudella Simonen pelasi Superpesistä Lappeenrannassa.

— Kun viimeksi olin täällä, niin kaikki toimi seuran puolesta. Sitten on nähnyt tätä Haminan pesisbuumia, sekin houkutteli. Lappeenrannassa tilanne oli aika avoin, niin päädyin tähän, Simonen taustoittaa paluuta lipputankokaupunkiin.

En ole varmaan ikinä tehnyt sopimusta näin aikaisessa vaiheessa. — Inka Pietilä

Sana pesisbuumi kuuluu myös Inka Pietilän ja pelinjohtaja Jussi Toikan suusta. HP hurjasteli suomensarjan läpi ilman tappioita ja juhli kauden päätteeksi nousua Ykköspesikseen. Kun voittaa 22 ottelua, niin ei tarvitse märehtiä mitä jos -kysymyksillä tai kabinettipäätöksillä. HP palasi Ykköspesikseen nimenomaa pelaamalla. Saavutuksen arvoa nostaa se, että suuri osa joukkueesta tahkosi myös B-tyttöjen Superpesistä.

Täksi vuodeksi Haminaan houkutellulle Pietilälle jatkosopimuksen rustaaminen oli lopulta ”hyvin yksinkertaista”.

— Kausi oli mukava päättää nousuun. Siitä on hyvä jatkaa tekemistä ensi kaudella.

Toikan mukaan sarjanoususta on tullut onnitteluja niin tutuilta kuin vierailta.

— Loppukaudesta suomensarjan peleissä oli noin 500 katsojaa paikalla. Ne ovat hyviä lukemia. Uskon, että Ykköspesikseenkin riittää Haminassa hyvin katsojia. Ja se, että ratkaisupeliin Raumalle lähtee bussilastillinen porukkaa, niin onhan se hieno juttu.

"Mahdollisuudet pelata hyvistä sijoituksista"

Sarjanousun hoitaneen joukkueen runko jatkaa myös tulevalla kaudella. Nuorta ryhmää täydentävät Simosen ja Pietilän kaltaiset kokeneemmat pelaajat. Toiminnanjohtaja Marko Hovi on tyytyväinen siitä, että joukkueen kasaaminen on hyvin aikataulussa. Tavoitteena on, että lopullinen ryhmä on kasassa lokakuun ensimmäisellä viikolla.

— Täytyy muistaa, että Rauman pelistä (1.9.) ei ole hirveästi aikaa. Tässä alettiin touhuamaan oikeastaan vasta sitten, kun viimeinen peli oli ohi, Hovi sanoo.

— En ole varmaan ikinä tehnyt sopimusta näin aikaisessa vaiheessa, Pietilä jatkaa.

Tulevan kauden tavoitetta Hovi ei tarkemmin määrittele ”pöytäkirjaan”, mutta eleistä paistaa läpi luottamus.

— Seuran puolelta emme aseta paineita. Mutta näen, että joukkueella on realistiset mahdollisuudet pelata hyvistä sijoituksista.

— Eilen viimeksi torilla kyseltiin, että mikä meidän tavoite on. Tavoite on pärjätä sarjassa. Joukkuehan sen lopullisen tavoitteen asettaa. Jos tietyt palaset asettuvat kohdalleen, niin joukkue on kilpailukykyinen.

Loppujen palasten ilmestymistä pelaajaluetteloon tuskin tarvitsee vartoa kovin pitkään, mikäli HP aikoo pysyä aikataulussa.

HP:n naiset

Pelaajat:

Inka Pietilä

Saara Suomalainen

Emmi Simonen

Petra Pakkanen

Silja Pakkanen

Taru Toikka

Elina Muurman

Anniina Marttila

Sini Satama

Sanni Silander

Tytti Bertling

Riina Hallikainen

Eerika Marttila

Valmennus:

Jussi Toikka

Janne Bertling

Reijo Kauppila

Sopimustilanne 19.9.2019