Kotkalainen Krista Tervo on valittu SUL:n valmennusryhmään – Uran jatkoa pohtivan Antti Ruuskasen nimi löytyy kärkiryhmästä

Päättyneellä kaudella Krista Tervo paransi hallussaan ollutta moukarin Suomen ennätystä lukemiin 72,12.

Antti Kaarto

Krista Tervo peruskorjatun Karhulan keskuskentän avajaiskisoissa heinäkuussa.
Krista Tervo peruskorjatun Karhulan keskuskentän avajaiskisoissa heinäkuussa.

Karhulan Katajaisten moukarinheittäjä Krista Tervo, 22, on valittu Suomen Urheiluliiton EM-valmennusryhmään. Suomen Urheiluliitolla on viisi valmennusryhmätasoa, joista EM-ryhmä on toiseksi korkein. Korkein on Team Finland -ryhmä, johon valittiin 20 urheilijaa vuodelle 2021. Kahden ylimmän ryhmän (Team Finland ja EM-ryhmä) tavoitteena on menestyä vuosittain arvokilpailuissa.

– Team Finland -ryhmä toimii yleisurheilun keihäänkärkenä. Ryhmän urheilijat tähtäävät ensi vuoden Tokion olympialaisiin ja paralympiakisoihin, eli kaikilla heillä on erittäin tärkeä vuosi edessä, sanoo SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen tiedotteessa.

– EM-ryhmän nimen ei kannata antaa hämätä. Myös monella tähän ryhmään nimetyistä urheilijoista Tokion kisat ovat ensi kesän päätavoite. Jos koronatilanne arvokisojen järjestämisen sallii, tulevalla kaudella yleisurheilussa on tarjolla myös EM- ja MM-hallit sekä Universiadit.

Kaikkiaan liiton aikuisten ja nuorten valmennusryhmissä on ensi kaudella vajaat 90 urheilijaa. Krista Tervon henkilökohtainen valmentaja on Jukka Vihtonen.

SUL:n valinnat tapahtuvat ensisijaisesti erikseen laaditun tulostaulukon perusteella. Tulostaulukko perustuu edellisen olympiadin kolmen viimeisen vuoden Euroopan tilastojen keskiarvoihin.

Päättyneellä kaudella Krista Tervo paransi hallussaan ollutta moukarin Suomen ennätystä lukemiin 72,12. Kalevan kisoissa kolminkertainen Suomen mestari jäi neljänneksi. Tervo on edustanut Suomea kahdesti aikuisten arvokisoissa (EM 2018, MM 2019).

Ruuskasen ura jatkuu?

Kärkiryhmän mielenkiintoisimpia nimiä on keihäänheittäjä Antti Ruuskanen, joka on miettinyt kesän jälkeen urheilu-uransa jatkoa. Ruuskanen valaisee tarkemmin tulevia suunnitelmiaan torstaina Kuopiossa.

Muita kärkiryhmään valikoituneita ovat muun muassa kestävyysjuoksija Topi Raitanen, pituushyppääjä Kristian Pulli, moukarinheittäjä Aaron Kangas, ratakelaajat Leo-Pekka Tähti ja Amanda Kotaja, seitsenottelija Maria Huntington, pika-aiturit Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Annimari Korte sekä seiväshyppääjä Wilma Murto.