27—36 ja sitten 28—0 — PeKa löi Kouvottaret eriskummallisessa paikallisottelussa

Raimo Eerola

Korisliigaan palannut PeKan Linda Lehtoranta puolusti Kouvojen Brittany Carteria.

Peli-Karhujen ja Kouvojen paikalliskamppailu naisten korisliigassa menee kauden merkillisimpien kategoriaan.

Haastajana otteluun lähtenyt Kouvottaret pelasi vahvat kaksi jaksoa ja johti puoliajalla 34—29. Kolmannen kympin alkajaisiksi Layne Murphy lisäsi vieraiden johdon seitsemään pisteeseen 36—29, mutta sitten...

On mustia hetkiä ja sysimustia hetkiä — ja sitten on Kouvojen tämänpäiväinen 9 minuutin ja 45 sekunnin jakso. Peli-Karhut voitti pätkän käsittämättömästi 28—0 ja ratkaisi pelin.

Viisi sekuntia ennen kolmannen neljänneksen loppua Kouvojen Roosa Frimodig viimein upotti kolmosen. Sen ja Murphyn jakson alussa tekemän korin väliin mahtui kouvolalaisten neljä epäonnistunutta kahden pisteen heittoa, kahdeksan epäonnistunutta kolmosta ja seitsemän pallonmenetystä.

Muutenkaan paikalliskamppailu ei ollut korkeatasoinen. Voittaja PeKakin heitti pelitilanteista vain 31 prosentin tarkkuudella. Loppujen lopuksi taululle jäivät numerot 66—48.

Megan Mullings teki PeKalle 15, Akilah Sims 13 ja ensimmäisen ottelunsa Karhuvuoren urheilutalossa lähes viiteen vuoteen pelannut Linda Lehtoranta yhdeksän pistettä.

Kouvojen korinteko oli lähes täysin amerikkalaisten varassa: Murphy teki 15 ja D’Asia Chambers ja Brittany Carter kumpikin kymmenen. Suomalaisille jäi yhteensä 13 pistettä.

PeKa nousi 28 pisteeseen ja jatkaa sarjakolmosena. Roope Mäkelän suojatit kohtaavat seuraavaksi Forssan Alun kahden viikon kuluttua Kotkassa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet