KTP:n kauden kotiavauksesta pettymys - "Pistejako ei tyydytä millään tasolla"

Vajaamiehinen KTP tuskaili pelinrakentamisensa kanssa ja tuhlasi muutamat loistopaikkansa. Yleisö oli löytänyt Arto Tolsa Areenalle.

Pekka Kimpanpää

KTP:n Aleksis Lehtonen (keskellä) yrittää pujotella Klubi 04:n puolustuksen läpi.

Upea sää, onnistunut kausikorttikampanja ja Kajaanista haettu vierasvoitto houkuttelivat Arto Tolsa Areenan lehtereille maanantaina komeat 2655 katsojaa. Yleisö joutui kuitenkin poistumaan pettyneenä, sillä KTP jäi helsinkiläisen Klubi 04:n kanssa 0—0 –tasapeliin.

— Pistejako ei tyydytä millään tasolla, KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus tiivisti oleellisimman.

KTP oli lähellä salama-alkua, kun Aleksis Lehtonen murtautui rangaistusalueelle heti toisella minuutilla, mutta viimeistely ahtaassa tilassa ontui. Kun brasilialaiskärki Silvan ribarikin epäonnistui, jäi KTP:n etsikkoaika käyttämättä.

— Loimme useita maalintekopaikkoja, joista olisi kohtuudella kyllä voinut vaatia palloa pussiin, Gummerus harmitteli.

Avauskokoonpanoon muutoksia

Kotijoukkueelta puuttui aloituksesta peräti kolme pelaajaa, joista jokaisen poissaolo näkyi. Chris Jamesia ja Matias Lindforsia olisi kaivattu kipeästi keskikentälle ja tarvetta olisi ollut myös Manelin laitanousuille.

— Poissaolojen taakse ei voida mennä. Siksi meillä on 24–25 pelaajasopimusta, Gummerus kuittasi.

Kaikki kolme kärsivät jonkinasteisesta jalkavammasta. Hyvin pelannut jenkkitoppari Kwame Watson-Siriboe liittyi puoliajalla joukkoon saatuaan pienen takareisivamman.

Poissaoloista, tai jostain muusta, johtuen, KTP:lla oli suuria vaikeuksia pelin avaamisen kanssa. Keskikentän piileskellessä vastustajan takana joutui topparipari virittämään jatkuvasti pitkää palloa. Toinen vaihtoehto tuntui olevan taaksepäin peruuttelu.

— Emme malttaneet pitää palloa ja luovuimme siitä liian nopeasti. Keskimmäiset pelaajat olivat tosi alhaalla ja jouduimme lyömään pitkää palloa. Niihin taas laiturit eivät pystyneet reagoimaan, Gummerus analysoi.

Toiselle puoliajalle KTP muutti peliään ja pääsi taas niskan päälle. Brassipelaaja Mello sai ottelun parhaan tekopaikan heti tauon jälkeen, mutta veto epäonnistui. Myös vaihtopelaajat loukkaantumisesta toipuneen Aleksi Tarvosen johdolla toivat lisää virtaa kotijoukkueen peliin.

— Löimme pikkaisen selkeämmän ja tiiviimmän puolustusmuodon toisella puoliajalle ja saimme otteen ottelusta, Gummerus kertasi.

— Prässi ei toiminut ja päätimme muuttaa sitä. Muutaman kerran se sitten toimi ja saimme maalipaikkoja, poikkeuksellisesti laitapakkina aloittanut Sebastian Dolivo säesti.

Klubilla onnenkalsarit mukana

Nuori ja taitava Klubi 04 jaksoi jauhaa lyhytsyöttöpeliään läpi ottelun ja sai myös omat ratkaisupaikkansa.

— Emme päästäneet maalia, se tyydyttää. En herranjumala muista milloin sellainen peli olisi ollut viimeksi. KTP:lla oli muutama paikka, jolloin tarvitsimme onnenkalsareita, Klubin päävalmentaja Mikko Mannila kertoi.

— Mutta se ei todellakaan tyydytä, että me emme tehneet maalia.

KTP:n ottelut jatkuvat ensi maanantaina AC Oulun vieraana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet