Peli-Karhut ei antanut Catzille mahdollisuuksia, ja voitti päätösneljänneksen peräti 24–3: "Se oli menoa ja romahdus"

Ilman pelintekijäänsä Jordan Jonesia pelannut Catz putosi PeKan kyydistä tauon jälkeen.

Raimo Eerola

Zykera Rice nousi korintekoon Catzin Natalie Dayn selän takaa.
Zykera Rice nousi korintekoon Catzin Natalie Dayn selän takaa.

Viime kevään Korisliigan finalistit Peli-Karhut ja Catz kohtasivat tällä kaudella kolmannen kerran. PeKa oli parempi kuten edellisilläkin kerroilla, nyt kotoisessa Karhuvuoren urheilutalossa varsin tylyin numeroin 87-55 (39-33).

– Tulos taululla näyttää tietysti tylyltä, mutta ei me niin huonoja oltu. Itse asiassa tämä oli ihan hyvä peli, jos miettii tilannetta, missä me oltiin, Catzin kapteeni Roosa Kosonen selvitti.

Catzin riveistä puuttui edelleen polvivammasta toipuva pelintekijä Jordan Jones. Se selittää suuren osan 32 pisteen rökäletappiosta.

– Se näkyy todella paljon, että meillä ei ole Jordania. Me ei päästä samalla tavalla hyökkäämään kuin hänen kanssaan, Kosonen totesi.

Tahmea alku ennen hurjaa loppua

Catz pysyi kotijoukkueen kyydissä kolmannen jakson puoliväliin, vaikka PeKa johti ottelua alusta loppuun. Vajaassa 10 pisteessä keikkunut johto hupeni pienimmillään kolmeen pisteeseen (43–40).

– Pelasimme tahmeasti ensimmäisen puolikkaan. Sen jälkeen saimme yksi yhtä vastaan puolustuksen paremmaksi, PeKan Latifa Amzil näki ratkaisuksi.

Ihan lopullisesti Catz putosi kyydistä neljännen jakson alussa. Catz pelasi neljä ja puoli ensimmäistä minuuttia ilman pisteitä, ja PeKa vei koko jakson peräti pistein 24–3.

– Se oli menoa ja romahdus, Catzin päävalmentaja Mika Haakana myönsi.

Raimo Eerola

PeKan Tiasha Gray kuljetti palloa Catzin Iiris Muhosen ja Natalie Dayn varjostaessa.
PeKan Tiasha Gray kuljetti palloa Catzin Iiris Muhosen ja Natalie Dayn varjostaessa.

Kaukoheittojen tähtäin vinossa

Peli olisi ratkennut jo puoliaikaan mennessä, jos PeKan heittopeli olisi kulkenut vähänkään paremmin. Kolmen pisteen heitoista onnistui vain neljä (4/18) taukoon mennessä, eikä tahti paljon parantunut koko aikana (6/21).

– Saimme kaukoheittopaikkoja paljon, mutta heitto ei ollut oikein kuosissaan, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä totesi.

Esimerkiksi Linda Lehtoranta yritti kuusi kertaa kolmen pisteen kaaren takaa onnistumatta kertaakaan. Hänen ansionsa löytyivät puolustuksesta.

– Linda puolusti erinomaisesti Catzin Tuulia Timoa vastaan. Timo onnistui pari kertaa alussa, mutta ei enää sen jälkeen, Mäkelä kehui.

Kun muut tuskailivat heittonsa kanssa, pystyi takapelaaja Tiasha Gray heittämään ratkaisuvaiheissa pallon koriin. Myös Elina Oravakankaan ainoa onnistuminen (1/6) osui oikeaan aikaan.

Pudotuspeleissä Catz on eri maata

PeKa osoitti levypallovoimansa (49–38), kuten se oli tehnyt Kouvottaria vastaan edellisessä pelissä.

– PeKa vei 19 hyökkäyslevypalloa. Kun meille kirjattiin 22 menetystä kylkeen, ei meille juuri mahdollisuuksia jäänyt, Haakana sanoi.

PeKan Elena Melto napsi 12 irtopalloa ja riehui varsinkin taukoon asti entisen seuransa Catzin korilla repien viisi kuudesta hyökkäyslevypallostaan.

Eilisen perusteella ei kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä joukkueiden välisistä voimasuhteista, kun tosipelit alkavat.

– Harkitsimme Jordanin pelaamista jo tänään, mutta hän sairastui. Toivomme, että hän olisi mukana viikon kuluttua ja saisimme pelattua viidestä kuuteen ottelua kokoonpanolla, jolla lähdemme pudotuspeleihin, Haakana totesi.

Raimo Eerola

PeKan Elena Melto ja Elina Oravakangas sekä Catzin Roosa Kosonen tavoittelivat irtopalloa.
PeKan Elena Melto ja Elina Oravakangas sekä Catzin Roosa Kosonen tavoittelivat irtopalloa.

Vai vielä huonoa puolustamista?

PeKan hyvästä esityksestä ei kannata ottaa mitään pois. Sarjakärki piti yhden päävastustajistaan 55 pisteessä. Mäkelän mielestä joukkuetta on alkukauden aikana moitittu heikosta puolustamisesta osin turhaankin.

– Ei kai puolustaminenkaan ole hirveän huonoa ollut, kun meille on tehty sarjassa vähiten pisteitä, Mäkelä sanoi.

Puolustuksessa oli päävalmentajan mielestä eilen paljon hyvää.

– Onnistuimme Catzin Natalie Dayn ja Erica Covilen puolustamisessa. Yksi yhtä vastaan vääntäminen oli kaiken kaikkiaan hyvää, Mäkelä mainitsi.

Pisteet/levypallot:

PeKa–Catz 87–55 (20–14, 19–19, 24–19, 24–3)

PeKa: Tiasha Gray 26/7/5 riistoa, Zykera Rice 25/9, Zykira Lewis 7/0, Linda-Lotta Lehtoranta 7/7/7 syöttöä, Elena Melto 6/12, Minna Sten 5/0, Latifa Amzil 4/1, Elli Heikkilä 4/1, Elina Oravakangas 3/3, Ellen Järvinen 0/1.

Catz: Erica Covile 15/10, Roosa Kosonen 14/9, Natalie Day 14/7, Tuulia Timo 9/2, Mari Kihlström 3/4, Iiris Muhonen 0/0, Reetta-Sofia Tulkki 0/1, Sara Behm 0/0.

Erotuomarit: Lauri Pitkänen, Juha Penttilä, Orgun Murat.

Yleisö: 414.