EIF on KTP:lle varsinainen riesa — ”Parempana päivänä olisimme voineet tehdä viisi”

Ville Miettinen

EIF:n Benjamin Tuovinen ehtii palloon ennen Aleksi Pahkasaloa.

FC KTP kärsi ensimmäisen tappionsa tämän vuoden Suomen Cupissa, kun raaseporilainen EIF oli parempi maalein 1—0 (0—0) lauantaina Kauniaisten hallissa pelatussa ottelussa. EIF alkaa olla KTP:lle varsinainen riesa, sillä joukkueet ovat kohdanneet virallisessa ottelussa kolmen viime vuoden aikana nyt seitsemän kertaa, eikä KTP ole voittanut kertaakaan. Tasapelejä on yksi.

Tasaisen ottelun ainoan maalin laukoi Donald Bende 68. minuutilla. Bende ehti ensimmäisenä KTP-vahti Jiri Kosken torjumaan palloon ja laittoi pelivälineen tyhjään maaliin.

KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter näki KTP:n tuhlanneen maalipaikkansa.

— Parempana päivänä olisimme voineet tehdä vaikka viisi maalia, Arbeiter arvioi.

Toisaalta myös EIF:llä oli paikkansa lisämaaleihin. Koski pelasti torjunnoillaan vieraat muutamalta lisätakaiskulta toisella puoliajalla.

Väsyneenä tulee virheitä

Ottelun ainoaan maaliin johtanut tilanne lähti liikkeelle KTP-puolustuksen harhasyötöstä. Myös hyökkäyksissä niin murtautumisissa keskialueella kuin maalin edustalla viimeiset, ratkaisevat syötöt jäivät KTP:ltä hieman vajaaksi.

Arbeiter ei yllättynyt virheistä.

— Pojilla on ollut tosi rankka harjoitusviikko. On ymmärrettävää että kun ei jaksa, niin tulee helppoja virheitä.

KTP:n pelaajista lähimmäksi maalia pääsi Aleksi Pahkasalo, joka laukoi tolppaan ottelun 7. minuutilla. Hetkeä myöhemmin Matias Paavola tarjoili pallon Kalle Multaselle maalin eteen, mutta EIF-puolustaja sai jalkansa Multasen ohjauksen eteen.

Toisella jaksolla vieraiden paras paikka avautui Saku Leppäselle, mutta EIF:n maalivahti Mehdi El Moutacim torjui lähietäisyydeltä lähteneen vedon.

”Kautta varten tulee tosi hyvä setti”

Pahkasalo piti KTP:n esitystä ehjänä viimeistelyn epäonnistumista lukuun ottamatta. Hänkin myönsi kovan treeniviikon tuntuneen.

— Tehtiin niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Olisi pitänyt tehdä paikoista maali, mutta se, että päästiin paikkoihin on hyvä juttu.

Arbeiterin pelisysteemi hakee vielä uomiaan, ja myös viime kauden maalitykin rooli on muuttunut.

— Minun pitää nyt tehdä paljon enemmän puolustussuuntaan duunia. Meillä on uusia pelaajia ja uusi systeemi. Uskon että kautta varten tulee tosi hyvä setti, Pahkasalo sanoi.

Tappion myötä KTP:n jatkopaikka cupissa on vielä auki. KTP kohtaa alkulohkon päätösottelussa TPV:n Tampereella ensi lauantaina.