Puolustus vuotaa edelleen, ja se ei KTP-Basketin päävalmentajaa ilahduta: ”Minä en olisi maksanut tällaisen pelin katsomisesta yhtään mitään”

KTP ei saanut 30 minuutissa sarjajumbo Korihaita vastaan kuin pisteen eron. Voiton takasivat vieraiden virhevaikeudet sekä Cullen Russon ja Michael Poundsin hyvät suoritukset päätösneljänneksellä.

Linda Varoma

Cullen Russo ja Henri Ventoniemi kamppailivat korin alla.
Cullen Russo ja Henri Ventoniemi kamppailivat korin alla.

KTP-Basketin nihkeä voitto ei päävalmentaja Tomi Kamista ainakaan heti ottelun jälkeen hymyilyttänyt. KTP voitti Korihait 99—84 (40—40), mutta Kaminen kertoi, että noustessaan rappusia Karhuvuoren kahvion lehdistötilaisuuteen hänestä tuntui siltä, että joukkue olisi juuri hävinnyt.

— Olen teroittanut, että mielessä on vain puolustaminen, ja vastustaja on 10 minuutin jälkeen sadan pisteen vauhdissa (23—25). Eivätkö pelaajat ymmärrä puhetta, vai olemmeko niin huonoja, ettemme osaa puolustaa?

— Ei voida katsoa sarjataulukkoa ja todeta, että sarjajumbo tulee, ei tarvitse kaikkea laittaa likoon.

KTP oli ennen perjantaita tehnyt Korisliigassa kolmanneksi eniten pisteitä per ottelu (92,3), mutta ollut samalla viidenneksi heikoin oman korin suojelija. Vastustajat olivat ennen Korihait-peliä tehneet KTP:tä vastaan keskimäärin 89,5 pistettä.

Se on liikaa.

— Olisi makea katsoa, kuinka jätkät painaisivat hommia ja intensiteetti ei putoaisi. Tämä menee koko ajan ylös ja alas. Haluan pyytää anteeksi katsojilta. Minä en olisi maksanut tällaisen pelin katsomisesta yhtään mitään, Kaminen suomi.

Virheet liikaa vieraille

Ottelu oli kolmen neljänneksen jälkeen 69—68. Päätösneljänneksen alussa KTP repi eroa, kun kolmannella neljänneksellä yhdeksän pistettä tehnyt Cullen Russo jatkoi koritehtailuaan viemällä KTP:n nopeasti 74—69-johtoon.

Joukkueen kadoksissa olleen kolmosjyvän (5/18) löysi päätöserässä Michael Pounds, joka upotti kolme kertaa kaaren takaa.

Samaan aikaan Korihait jäi ahdinkoon, kun päätösneljänneksen alkuminuuteilla Jalen Henry (22/10) ja Ernest Zeigler III (13/8) saivat viidennet virheensä. Taistelu oli nopeasti ohi.

Taas huono alku, vika lämmittelyssä?

Ensimmäisellä puoliajalla vieraat saivat nauttia KTP:n laiskasta löntystelystä ja pelasivat palloa suoraviivaisesti ja nopeasti korin alle tai löysivät hyviä kaukoheittopaikkoja. KTP sai puolustuspään juonesta kiinni tauon jälkeen, eikä Korihailta löytynyt lisäaseita.

— On kovan työn takana päästä pois siitä, että jossain vaiheessa siirrymme hyppyheittojoukkueeksi ja jokainen yrittää itse voittaa pelejä, vieraiden päävalmentaja Jarno Nikula sanoi, mutta kiitti samaan hengenvetoon pelaajien asennetta.

— Voitimme levypallot (41—31) Kotkan kokoista joukkuetta vastaan. Ja olihan peli pitkään tiukka.

Kamisen mielestä liian pitkään.

— Oltaisiinpa, perkele, valmiita pelaamaan! Meillä on ollut huonoja otteluiden alkuja. Minun pitää käydä vipissä ja muualla, enkä ehdi kunnolla seuraamaan, miten jätkät lämmittelevät, mutta ilmeisesti huonosti. Toivottavasti viesti menisi nyt perille.

Russo vielä aikaeron rasittama

KTP:n JayVaughn Pinkstonilta (11/5) ja Byron Wesleyltä (18/4) on totuttu odottamaan tehoja, mutta perjantai oli hieman heikompi puhde. Vaihtopenkiltä aloittanut Russo otti roolia heittämällä 22 minuutissa 20 pistettä.

— Toisen jakson puolustuspelimme ratkaisi tämän. Ensimmäisellä jaksolla ei ollut meiltä parasta puolustamista, Russo sanoi.

— Tutustun vielä pelaajiin ja joukkueen pelityyliin sekä totuttelen unirytmiin, tuore vahvistus kertoi ensimmäisen viikkonsa kuulumiset.

Pisteet/levypallot:

KTP-Basket—Korihait 99—84 (23—25, 17—15, 29—28, 30—16)

KTP-Basket: Cullen Russo 20/7, Byron Wesley 18/4, Kevin Langford 16/1, JayVaughn Pinkston 11/5/7 syöttöä, Joonas Lehtoranta 11/4/5 syöttöä, Michael Pounds 11/1, Topias Kuukkanen 4/0, Eldar Skamo 4/3, Joonas Timonen 2/1, Markus Rautasalo 2/0, Janne Lehtoranta 0/1.

Korihait: Jalen Henry 22/10, Casey Benson 17/2, Ernest Zeigler III 13/8, Reggie Dillard 11/4, Miikka Marttinen 7/2, Valtteri Leino 6/0, Vesa Heinonen 4/2, Elias Lahdensuu 2/1, Henri Ventoniemi 2/6, Elias Eerikinharju 0/5.

Erotuomarit: Ville Selkee, Jukka Mustapää, Jarno Hyytiäinen.

Yleisöä: 870.