Titaanit löi Haukat ja kohensi toiveita kotiedusta — Santeri Levänen torjui kauden ensimmäisen nollapelin

Kimmo Seppälä

Titaanien Teemu Toriseva kamppaili kiekosta Haukkojen Lukas Kemppaisen kanssa.
Titaanien Teemu Toriseva kamppaili kiekosta Haukkojen Lukas Kemppaisen kanssa.

Maalivahti Santeri Levänen torjui Titaaneille kauden ensimmäisen nollapelin, kun kotkalaiset kaatoivat kotihallissa Järvenpään Haukat 4—0 (0—0, 1—0, 3—0). Voitto nosti Titaanit hyviin asemiin taistelussa Suomi-sarjan putoamispelien kotiedusta.

Titaanit jää alemmassa loppusarjassa neljän viimeisen joukkoon ja joutuu pelaamaan play out -ottelut paras viidestä -menetelmällä joko Muik Hockeyta tai HC Giantsia vastaan. Yhdelle kolmikosta on tarjolla kotietu, ja Titaanit saa sen, jos voittaa lauantaina kotijäällä Muik Hockeyn. Vähempikin saattaa riittää, sillä lopullisesti tyvikolmikon järjestys ratkeaa vasta sunnuntaina ottelussa Giants—Muik Hockey.

Titaaneilla on nyt 32 pistettä (ja yksi ottelu jäljellä), Muik Hockeyllä (kaksi ottelua) ja Giantsilla (yksi ottelu) 29. Tasapisteissä ratkaisee maaliero, ja se Titaaneilla on selvästi kolmikon paras, —51. Muik Hockeylla miinusta on 63 ja Giantsilla 112 maalia.

Kaksi tahtomaalia, kaksi tyhjiin

Haukat kamppailee vielä suorasta säilymisestä ja se tuli Kotkaan yrittämään tosissaan.

Kamppailu oli paljon tasaisempi kuin loppunumerot kertovat, mutta Levänen seisoi isäntien maalilla kuin muuri.

Tahtoa riitti nyt kenttäpelaajillakin. Siitä olivat osoituksena mm. kaksi ensimmäistä maalia.

1—0 tuli toisen erän puolivälissä, kun Miro Mänttäri syötti maalin takaa, sai kiekon uudelleen lapaan, ja nosti lätkän ohi haukkavahti Riku Törnqvistin.

2—0-maalia taas edelsi hurja kuuden pelaajan mylläkkä vieraitten maalin edessä. Lopulta kiekko löysi puolustaja Arttu Räisäsen mailaan ja siitä maaliin. Kaksi viimeistä osumaa (Roope Lantta ja Jere Koikkalainen) Titaanit teki loppuhetkillä tyhjiin, kun Törnqvist oli luistellut veräjältään Haukkojen aitioon.