Titaanien palttoo tyhjeni jo perjantaina — FPS kruisaili kotijäällään murskavoittoon

Jukka Lehtoranta

Titaanit oli koko ajan ainakin potkun verran isäntiä jäljessä — kuten tässä Kalle Kolehmainen Otto Rantasta. Kuva on perjantain ottelusta Kotkassa.
Titaanit oli koko ajan ainakin potkun verran isäntiä jäljessä — kuten tässä Kalle Kolehmainen Otto Rantasta. Kuva on perjantain ottelusta Kotkassa.

Titaanien eväät oli syöty jo perjantaina viikonvaihteen tuplakohtaamisessa jääkiekon Suomi-sarjan kärkijoukkuetta Forssan Palloseuraa vastaan. Kotkassa perjantaina FPS sai panna parastaan voittaakseen 5—3, mutta lauantaina kotijäällä kärkisakki pääsi helpolla.

Titaanit antautui isompia rimpuilematta 7—1 (1—1, 3—0, 3—0).

Ensimmäisen erän jälkeen jäällä ei ollut kuin yksi joukkue. — Mika Iltola

— Ensimmäisen erän jälkeen jäällä ei ollut kuin yksi joukkue. Toinen ja kolmas erä olivat meiltä selviytymistaistelua, Titaanien päävalmentaja Mika Iltola myönsi.

Titaanit pääsi ensimmäiselle erätauolle tasalukemissa, kun Panu Laitinen teki viisi sekuntia enen summeria alivoimalla 1—1-osuman. Siihen kotkalaisten ilonaiheet sitten loppuivatkin, sillä kopista palattua suunta kaukalossa oli jatkuvasti kohti Santeri Leväsen vartioimaa titaanimaalia.

Eetu Salmela teki FPS:n voittomaalin jo toisen erän ensimmäisellä minuutilla, ja Leväselle laskettiin lopulta hurjat 59 torjuntaa. FPS:n Petrus Lintonen selvisi toisessä päädyssä 16 torjunnalla.

— Osalla pelaajista näytti olevan bensa lopussa. Perjantain kova matsi painoi jaloissa, ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän se alkoi painaa myös henkisesti, Iltola sanoi.

— Ensimmäisessä erässä näkyi vielä viitteitä siitä, että voisimme olla pelissä mukana, mutta toisessa homma lähti käsistä ja palttoo oli tyhjä.

Vielä kaksi ja sitten joulua viettämään

Titaanit pelaa ennen joulutaukoa vielä kotikentällä Raahe-Kiekkoa ja vieraissa jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan. Lähes kolmeviikkoinen tauko ei Iltolan mukaan tule hetkeäkään liian aikaisin.

— Se tulee ihan sopivasti. Lyhyt harjoitusrypäs ja sitten riittävästi lepoa, Iltola sanoi.