Pulkkasen lento hyytyi, mutta pelioikeus ensi kaudelle taisi varmistua — "Pettynyt on fiilis super-alun jälkeen"

AOP/GIORGIO MAIOZZI

Tapio Pulkkanen
Tapio Pulkkanen

Kymen Golfin Tapio Pulkkasen lento Italian avoimissa mestaruuskilpailuissa hyytyi loppua kohti. Avauspäivän jälkeen 7 miljoonan dollarin kisaa johtanut Pulkkanen takerteli tänään 74 lyönnin (+3) päätöskierroksen ja sijoittuu lopputuloksisssa jaetulle 40. sijalle. KG:n miehen lopputulos on kaksi alle parin (64+72+72+74).

Päätöspäivän pettymystä lieventävät yli 36 000 euron palkintoshekki ja 42,7 ranking-pistettä. Ne nostavat Pulkkasta Race to Dubai -listalla kuusi sijaa 96:nneksi. Kun 110 parasta säilyttää pelioikeutensa ensi kaudelle, ja jäljellä on enää kaksi pienehköä varsinaisen kauden osakilpailua, Pulkkasen paikka ensi kaudelle on käytännössä varma.

Paikka kauden päättävissä finaaliturnauksissa sensijaan on nyt kiven alla. Ensimmäiseen finaaliturnaukseen Turkkiin marraskuun alussa kelpuutetaan listan 70 parasta. Pulkkasella on ratkaisevalle rajalle matkaa noin 180 pistettä. Niiden kerääminen Ranskan ja Portugalin kilpailuista vaatisi sijoitusta kärkikaksikkoon jommassa kummassa.

Par-viitoset taas yli parin

Pulkkanen aloitti Roomassa päätöskierroksen 18. sijalta ja teki kahdeksalle ensimmäiselle reiälle par-tuloksen. Yhdeksännelle, par-viitoselle, lipsahti tuplabogi ja bogit 11:nnellä ja 15:nnellä pudottivat sijoitusta entisestään. Kierroksen ainoan birdien KG:n mies teki 17. reiällä.

Pitkälyöntinen Pulkkanen pelasi torstaina ja perjantaina par-viitoset yhteensä neljä alle parin, mutta viikonloppuna oli pitkillä rei’illä vaikeaa: lauantaina yksi ja tänään kaksi yli parin.

— Samanlainen kierros kuin kaksi edellistäkin. Väyliin osuminen oli hankalaa ja birdiepaikat vähissä, Pulkkanen sanoi.

— Pettynyt on fiilis tietenkin torstain super-alun jälkeen. Se tuli kuumalla putterilla, mutta pitkä peli ei sitten riittänyt pitämään kärkikahinoissa. Avauslyöntien tarkkuuteen pitää panostaa, jotta voi pärjätä näissä isommissa kisoissa.

— Toisaalta kortin uusimisen kannalta oli todella tärkeä viikko päästä pelaamaan loppuun asti.

Wiesberger kiri voittajaksi

Muilla suomalaisilla oli vaihteeksi parempi päivänsä: Mikko Korhonen (—4) nousi jaetulle 26. sijalle 69 lyönnin kierroksellaan, ja Kalle Samooja (—2) tasoihin Pulkkasen kanssa 66 lyönnin huipputuloksen myötä.

Kilpailun voittajaksi nousi Itävällan Bernd Wiesberger (—16). Kolmen kierroksen jälkeen kärkipaikkaa pitänyt Englannin Matthew Fitzpatrick jäi yhden lyönnin päähän.

Wiesberger nousee kauden kolmannen voittonsa myötä Euroopan-kiertueen ranking-listan kärkeen. Maailmanlistalla itävaltalainen kohoaa 36. sijalta toistakymmentä pykälää ylöspäin.

Golfissa suhdanteet voivat vaihdella nopeasti: vielä toukokuussa Wiesberger laahusti maailmalistalla sijalla 378.

Uusimmat uutiset