HP laittoi etukentän kuntoon: Ville Lantiainen tulee Haminaan Imatralta, Lauri Aitala palaa puolittaiselta välivuodelta

Mika Strandén

Ville Lantiainen siirtyy Haminaan Imatralta, jossa hän on pelannut edelliset seitsemän kautta.
Ville Lantiainen siirtyy Haminaan Imatralta, jossa hän on pelannut edelliset seitsemän kautta.

Ville Lantiainen ja Lauri Aitala ovat Haminan Palloilijoiden tuoreimmat sopimuspelaajat ensi kauden Ykköspesikseen.

— Molemmat ovat etukenttäpelaajia, joten nyt on etukenttä kunnossa. Muutama palanen joukkueesta puuttuu vielä, mutta kokoaminen näyttää hyvältä, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

Juvalta kotoisin oleva Lantiainen, 25, on pelannut pitkään Imatran Pallo-Veikoissa. Hän pelasi Imatralla Ykköspesistä kaudet 2012—16 ja Superpesistä kaudet 2017—18.

Päättyneellä kaudella hän pelasi siepparina. 32 runkosarjaottelussa hän löi 3+2 juoksua ja toi niitä 21. Edelliskauden saldot olivat 4+2/25.

— Lantiainen on pelannut paljon numerolla 1, ja hän tuo joukkueeseen juoksuvoimaa. Merkittävä vahvistus meille, Hovi luonnehtii.

KPL-taustainen Aitala, 26, on tuttu HP:n riveistä jo aiemmilta kausilta. Hän pelasi Haminassa ykkösvahtina kaudet 2016—2017 ja piipahti lainalla Kouvolasta jo vuotta aiemminkin.

Viime kaudella Aitala pelasi Kouvolan kakkosjoukkueessa suomensarjaa.

— Aitala oli nousukaudella (2017) etukenttämme luottopakki. Hän oli lopettelemassa, mutta kipinä iski täysillä uudestaan. Hän on innokkaasti tulossa takaisin tuttuun seuraan, Hovi sanoi.

HP:n muut sopimuspelaajat ovat Mikko Mahlamäki, Matias Hangasmaa, Henri Heikkilä, Otso Mäkelä, Joona Mäkelä, Verneri Taurama ja Jere Heikkilä.