Korhoselle uran ensimmäinen voitto Euroopan-kiertueella — Pulkkanen jäi kauas kärjestä

Mikko Korhonen golffasi ylivoimaiseen voittoon Euroopan kiertueen kilpailussa Itävallassa. Tapio Pulkkasen peli ailahteli loppuun asti. Hän pelasi päätöspäivänä tuloksen +2.

imago sport

Mikko Korhonen otti Itävallassa uransa ensimmäisen voiton Euroopan kiertueella.

Helsinkiläinen Mikko Korhonen säilytti jämerästi reilun etumatkansa haastajiinsa ja otti sunnuntaina kolmantena suomalaisena miehenä voiton golfin Euroopan-kiertueella. Aiemmat suomalaiset voittajat miesten Euroopan-kiertueelle ovat Mikko Ilonen (4 voittoa) ja Roope Kakko (1), jonka veli Karri Kakko on toiminut jo useita vuosia Korhosen ammatticaddiena.

Korhosen uran toistaiseksi suurin saavutus tuli ylivoimaisesti, sillä ero toiseksi sijoittuneeseen skotti Connor Symeen oli peräti kuusi lyöntiä.

Korhonen, 37, pelasi päätöskierroksen Wienin ulkopuolella Diamond Country Clubin kentällä 69 lyönnillä, ja voittotulos oli 16 alle parin.

Kierroksen alkupuoliskolla pieneksi jännitysmomentiksi muodostui se, pelaako Korhonen koko kisan ilman lipsumisia eli ilman bogeja ja sitä huonompia reikätuloksia.

Kun takana oli 62 reikää ja 16 birdieä, Korhosen tuloskorttiin tuli ensimmäinen bogi epäonnistuneen avauslyönnin seurauksena.

— Olin suunnitellut pelilinjat avauslyönteihin joka tiipaikalla etukäteen, ja päätin pitää kiinni siitä suunnitelmasta koko kisan ajan. Minulla oli onnea, kun löin pari kertaa huonosti takaysillä, pallo pomppi kannaltani aina hyvin ja selvisin vähällä, Korhonen sanoi voittajan haastattelussa.

Kun viimeinen avauslyönti par-kolmosella oli pysähtynyt viheriölle, Korhosen naama levisi helpottuneeseen hymyyn.

Tämä oli Korhoselle 146. kilpailu Euroopan pääkiertueella. Aiemmin hänellä oli kaksi kakkos- ja kaksi kolmossijaa. Kymmenen kertaa hän oli päätynyt sijoille 4—10.

Korhonen tienasi voitosta noin 160 000 euroa, ja maanantaina julkaistavalla maailmanlistalla hän nousee 120. sijan vaiheille.

Nyt hänen kausikohtaiset palkintorahansa ylittävät ensi kertaa 400 000 euron rajan.

Epätasaisuus kotkalaisen riesana

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen kiersi kentän päätöspäivänä tulokseen +2. Kaksi birdietä jäi laihaksi lohduksi, kun tuloskorttiin merkittiin lisäksi kaksi bogia ja yksi tuplabogi. Kokonaistuloksissa kotkalainen jakoi tuloksella -2 sijaa 38.

Aiheet

Antti-Jussi Korhonen

HS