Jalkapallon Suomen cupin neljännesvälieräkierros hassuteltiin loppuun Twitterissä – KTP voitti Ilveksen ja Peli-Karhut hävisi FC Lahdelle neljän suora -pelissä

Jalkapallon Suomen cupin neljännesvälierät piti pelata 14. maaliskuuta, mutta koronavirusepidemia siirsi ottelut. AC Oulun villin idean pohjalta pelit saatiin kuitenkin pelattua – lajina oli neljän suora ja peliareenana Twitter.

AC Oulun virallinen Twitter-tili tervehti jo samana päivänä Hongan tiliä.

– Harmittaa, kun ei päästy pelaamaan tänään Suomen cupissa, mutta oishan se kiva jotain pelata, eikö? Miten ois neljän suora?

Kyseessä on klassinen ristinolla-tyyppinen lautapeli, jossa pudotellaan vuorotellen kiekkoja kehikkoon. Voittaja on se, kumpi saa ensin neljä kiekkoa vierekkäin pystysuorassa, vaakasuorassa tai vinottain.

Idea otti tulta seurojen joukossa. Kolmosen Peli-Karhut haastoi FC Lahden heti 15. maaliskuuta. Tulos oli kotkalaisille tappiollinen.

Viimeinen neljännesvälierä pelattiin torstaina, kun KTP kohtasi Ilveksen. KTP eteni puolivälieriin.

Myös Palloliiton virallinen Jalkapallon Suomen cupin Twitter-tili innostui virtuaalipelailusta ja arpoi neljän suora -cupin puolivälierät torstaina. KTP kohtaa Tikkurilan Palloseuran.

Mukana Twitter-haasteessa oli 16 neljännesvälieriin selvinneestä joukkueesta 15. Kaikki paitsi HJK.