HP:n matka finaaleihin alkaa Iisalmen kautta – Superpesispaikka on kolmen voiton päässä

Pitkiä kilometrejä tulee, se kuuluu tähän lajiin, pelinjohtaja Juho Kaikko kuittaa 600 kilometrin bussimatkan.

Raimo Eerola

HP ja Oulu aloittavat finaalisarjan lauantaina. Kuva elokuun alun runkosarjakohtaamisesta Vallikentällä.
HP ja Oulu aloittavat finaalisarjan lauantaina. Kuva elokuun alun runkosarjakohtaamisesta Vallikentällä.

Miesten Ykköspesiksen kausi on toistaiseksi noudattanut "käsikirjoitusta". Loppuotteluissa kohtaavat runkosarjan kaksi parasta: Oulun Lippo ja Haminan Palloilijat. Samat joukkueet olivat kauden alla tehdyn pelinjohtajien rankingin kaksi parasta. Molemmat finalistit ilmoittivat myös kauden tavoitteeksi nousun Superpesikseen.

Kuopio uhitteli mutta hävisi

Välierissä Kuopio oli heittää ennakkosuosikki Oulun pihalle. Se johti välieräsarjaa voitoin 2-0 ja oli kolmannessa ottelussa yhden lyönnin päässä loppuotteluista. Tilaisuus tuli ja meni. Pudotuspeleihin Teemu Isokedolla ja Tapani Pirillä vahvistunut Oulu käänsi sarjan. Isoketo ja Piri löytyvät pudotuspelien tehopistetilaston top-5:stä.

HP kaatoi välierissä Alajärven puhtaasti voitoin 3-0. Mutta kuten Kuopio-Oulu sarja osoitti, runkosarja on taakse jäänyttä elämää.

– Oulua vastaan tulee varmasti tiukkoja otteluita kuten oli runkosarjassa. Tuskin mitään juoksukarnevaaleja nähdään, pelinjohtaja Juho Kaikko kertoi perjantai-iltana joukkueen matkatessa yöksi Iisalmeen. Sieltä matka jatkuu lauantai-aamuna Ouluun. Sääennusteen mukaan sateiseen Ouluun.

Runkosarjassa HP voitti Oulun vieraissa jaksoin 2-1 (2-4, 4-3, 1-0) ja Vallikentällä 2-0 (4-3, 2-1).

Pelaako Sigvart sunnuntaina?

HP hukkasi runkosarjan päätöskierroksille kotiedun finaaleihin. Se tarkoittaa, että oranssipaidat matkustavat vähintään kahdesti 600 kilometrin päähän Ouluun.

– Pitkiä kilometrejä tulee, se kuuluu tähän lajiin. Ei anneta sen häiritä. Turha ruveta valittamaan, Kaikko kuittaa bussissa istumisen.

HP ei ole vielä käyttänyt omaa pudotuspelivahvistustaan eli Veli-Matti Sigvartia. Vikkeläkinttuista etenijäjokeria kaavailtiin alun alkaen mahdollisten loukkaantumisten paikkaajaksi. Sigvartin oli tarkoitus lähteä Oulun reissulle, mutta matka tyssäsi opiskelukuvioiden takia.

– Katsotaan vielä, pääseekö hän sunnuntaina (HP:n kotipeli) mukaan, Kaikko mietti.

Finaalien otteluohjelma

La 12.9.

Oulu–HP kello 15 (Lipon nettilähetys)

Su 13.9.

HP–Oulu kello 15 (Ruutu, Fanikamera)

Ke 16.9.

Oulu–HP kello 16

Tarvittaessa:

La 19.9.

HP–Oulu kello 15 (Ruutu, Fanikamera)

Su 20.9.

Oulu–HP kello 15

Uusimmat uutiset

Kommentoidut