Peli-Karhuille kovan luokan sopimus — WNBA-leirillä ollut Zykera Rice donkkailee ensi kaudella joukkueessa

Peli-Karhut naarasi kovan vahvistuksen pelaajamarkkinoilta.

Peli-Karhuille kovan luokan sopimus — WNBA-leirillä ollut Zykera Rice donkkailee ensi kaudella joukkueessa

Jos jätetään superlupaus Awak Kuier laskuista, niin donkkaavia naiskoripalloilijoita ei Suomen kentillä ole juuri nähty.

Ensi kaudesta voi tulla poikkeus, sillä Peli-Karhut on tehnyt sopimuksen amerikkalaissentteri Zykera Ricen kanssa.

185-senttinen Rice on hakenut donkkia peleissäkin, mutta ainakin harjoituksissa suoritus on onnistunut. Sen todistaa naisen Instagram-tili.

Harvinainen taito ei tietenkään ollut päävalmentaja Roope Mäkelän kriteeri sentteriostoksilla, mutta pelaajan atleettisuudesta se kertoo paljon.

— Rice on urheilullinen pelaaja, jonka perässä olen ollut pitkään. Hän oli jo lipsahtamassa toiseen maahan, mutta nyt sinnikkyys palkittiin, Mäkelä iloitsee.

Takana WNBA-leiri

Rice valmistui viime keväänä Gonzagan kovatasoisesta yliopistosta. Joukkue selvisi maan 32 parhaan joukkoon ja Rice loisti Gonzagan tähtenä keskiarvoilla 15 pistettä ja 5,8 levypalloa.

Rice oli West Coast –konferenssin kahdeksanneksi paras pistenainen ja valittiin konferenssin ykköstähdistöön. Hyvät otteet toivat paikan hallitsevan WNBA-mestarin, Seattle Stromin leirille, mutta sopimusta ei lopulta syntynyt.

— Agentin kanssa puhuessa tuli selväksi, että hän todella haluaa takaisin WNBA:han. Yksi hyvä kausi Suomessa olisi varmasti hyvä hänellekin.

Urheilullisuutensa puolesta Rice muistuttaa PeKan toissakauden amerikkalaista, Megan Mullingsia, jonka ura on vienyt Saksan Bundesliigaan. Viime kaudella naisten Korisliigan parhaaksi ulkomaalaiseksi valittu Brittany Starling puolestaan suuntasi Belgian pääsarjaan.

— Koskaan ei voi tietää, mutta uskon Ricen olevan sarjan parhaita korinaluspelaajia, Mäkelä sanoo.

Runko alkaa hahmottua

Kotimaisella osastolla PeKa on toistaiseksi luottanut tuttuihin nimiin. Sopimuksen ovat solmineet Minna Sten, Ellen Järvinen ja Noora Järvikangas ja Elina Oravakangas. 

Tämän lisäksi PeKa on tehnyt sopimuksen Yhdysvaltalaisen pelintekijä Tiasha Grayn kanssa.