HBA:n maajoukkuetähdet loistivat Karhuvuoressa, Peli-Karhujen voittoputkelle tyly päätös — ”Vähän oudolta pelaaminen täällä tuntui, kun katsomossa oli paljon tuttuja”

PeKan kasvatti Awak Kuier on asunut Helsingissä runsaan vuoden, mutta Kotkaa hän ei ole unohtanut. Kuier ja Sara Bejedi olivat HBA:n voiton pääarkkitehdit.

Kimmo Seppälä

PeKan 164-senttinen Brooke McCarty kuljetti palloa tasan 30 senttiä pidemmän Awak Kuierin varjossa.
PeKan 164-senttinen Brooke McCarty kuljetti palloa tasan 30 senttiä pidemmän Awak Kuierin varjossa.

Naisten maajoukkueen avausviisikon Sara Bejedi ja Awak Kuier katkaisivat tylysti Peli-Karhujen 10 pelin mittaiseksi venyneen voittosarjan Korisliigassa. HBA kiilasi loppuvedollaan PeKan ohi lauantaina Karhuvuoren urheilutalossa 74—71 (34—38).

Bejedi pommitti 32 pistettä, joista 24 kolmosen viivan takaa. Tänä vuonna 18 vuotta täyttävä superlupaus Kuier nosteli korin alta 23 pistettä.

Kuier muutti Kotkasta melkoisen kohun saattelemana kesken kauden syksyllä 2017 Helsinkiin. Kuier kesti paineet hyvin.

— Vähän oudolta pelaaminen täällä tietysti tuntui, kun katsomossa oli niin paljon tuttuja. Mukava tänne oli kuitenkin tulla. Kiitos kannustuksesta, Kuier sanoi.

”Tänne jäi paljon hyviä kavereita”

Kuier kertoi, että elämä alkaa olla normaalia Helsingissä runsaan vuoden asumisen jälkeen, mutta Kotkaa hän ei ole unohtanut.

— En osaa sanoa mitään erityistä asiaa mitä kaipaisin, mutta tänne jäi paljon hyviä kavereita.

Suomen naiskoripallon kirkkain tulevaisuuden lupaus käy toista vuotta Mäkelänrinteen lukiota.

— Lukioon menee vielä puolitoista vuotta. Suunnitelmissani on yliopistokoripallo Yhdysvalloissa kahden vuoden kuluttua, Kuier sanoi.

Meillä petti tänään kolme asiaa, joista vain yhden saimme kuntoon pelin kuluessa. — Roope Mäkelä

Voitto mestareista ilahdutti

Voitto hallitsevasta Suomen mestarista aiheutti melkoisen ilonpurkauksen nuoressa joukkueessa.

— Mielestäni tämä oli koko joukkueen voitto. Omaan peliini olen tyytyväinen. Alussa ei oikein heitto uponnut, Kuier kommentoi.

Kuier oli turhan vaatimaton panoksestaan, sillä hän teki joukkueensa yhdeksästä viimeistä pisteestä seitsemän. Hyppysiin tarttui 15 levypalloa, vain yksi vähemmän kuin PeKan Brittany Starlingille.

Bejedi oli toinen HBA:n voiton arkkitehdeistä. Hän piti joukkueensa pelissä mukana, kun kotijoukkue yritti päästä irti.

— Koko joukkueeni oli tänään rohkea. Tietysti eri pelaajilla on omat roolinsa, HBA:n päävalmentaja Mirka Dettman korosti.

PeKa ei pystynyt vastaamaan kovuudella

Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä tunnusti vieraiden paremmuuden.

— Kaikki putket päättyvät joskus. HBA on sarjan ehkä aggressiivisin joukkue. Me emme kyenneet vastaamaan siihen tänään, Mäkelä totesi.

PeKa menetti pelin lopussa johdettuaan kaksi minuuttia ennen loppua neljällä pisteellä (71—67).

— Meillä petti tänään kolme asiaa, joista vain yhden saimme kuntoon pelin kuluessa, Mäkelä totesi.

PeKa ei pystynyt pitämään pallosta huolta innokkaan vastustajan puristuksessa. Heittopeli jäi kauas parhaasta tasosta. Levypallopeli takkuili alussa, mutta koheni.

— Kovuuteen voi vastata vain kovuudella. Jos heittopeli ei kulje, sille ei voi mitään, Mäkelä totesi.

PeKan riveistä puuttui Daisha Simmons, joka oli kentän laidalla kaksi sormea teipattuna.

— Kyseessä on pikkuvamma. Hän on poissa viikon tai kaksi, Mäkelä kommentoi.

Ottelun ratkaisu:

PeKa ei kyennyt repimään riittävää eroa kolmannella jaksolla, kun peli kulki parhaiten. Johto kasvoi suurimmillaan seitsemään pisteeseen (48—41). Ratkaisuhetkillä HBA onnistui Awak Kuierin johdolla, kun PeKa hyytyi ja suti ohi jopa korin alta.

Kentän tähdet:

HBA:n maajoukkuetakamies Sara Bejedi onnistui kolmosissaan lähes 50%:n tarkkuudella (8/17). Kun Bejedin tahti lopussa hiipui, nousi joukkueen toinen tähti Awak Kuier päärooliin. Kaksikon roolia voitossa ei voi liiaksi korostaa.

Tilasto ei valehtele:

PeKalle kirjattiin poikkeuksellisesti 26 menetystä, vain osin HBA:n aggressiivisuuden seurauksena. Myös heittotarkkuus oli heikko ja varsinkin ratkaisuhetkillä. Levypallopelin PeKa uomiinsa pelin kuluessa (52—37).

Pisteet/levypallot:

Peli-Karhut—HBA 71—74 (21—24, 17—10, 19—19, 14—21)

PeKa: Brooke McCarty 24/8/5 syöttöä, Brittany Starling 19/15, Linda Lehtoranta 9/4/7 syöttöä, Minna Sten 9/6, Noora Järvikangas 6/5, Ellen Järvinen 4/3, Laura Lehtoranta 0/5, Reetta-Sofia Tulkki 0/0, Matilda Mässeli 0/0.

HBA: Sara Bejedi 32/6/5 riistoa, Awak Kuier 23/14, Elina Arike 8/3/6 syöttöä, Anna Kahelin 4/3, Rosa Lehti 4/1, Emerita Mashaire 3/3, Silja Viita 0/0, Lotta Vehka-aho 0/2, Ebba Pekonen 0/1.

Erotuomarit: Ariadna Chueca Moreno, Lauri Pitkänen, Olli-Pekka Salmela

Luetuimmat