HP luopui jo suoran nousun tavoitteestaan — ”Nolla pistettä ja kaksi jätkää telakalle”

Manse PP hallitsi Arto Tolsa -areenan olosuhteet haminalaisia paremmin. Pelinjohtaja Juho Kaikko käänsi katseet nousukarsintoihin.

Antti Kaarto

Syöttötuomari Matias Laukkanen (keskellä) joutui perustelemaan oikeaksi tuomitsemaansa syöttöä HP:n pelinjohtaja Juho Kaikolle, kakkospelinjohtaja Simo Vanhalalle ja jokeri Ville Aallolle. Päätuomari Kalle Hietanen yritti rauhoitella tunteita.
Syöttötuomari Matias Laukkanen (keskellä) joutui perustelemaan oikeaksi tuomitsemaansa syöttöä HP:n pelinjohtaja Juho Kaikolle, kakkospelinjohtaja Simo Vanhalalle ja jokeri Ville Aallolle. Päätuomari Kalle Hietanen yritti rauhoitella tunteita.

Rankkasade kävi juuri ottelun alla huuhtomassa yleisömäärästä osansa, mutta mukavat 1 492 silmäparia seurasi silti Haminan Palloilijoiden ja Manse PP:n välistä ottelua lauantaina Kotkassa.

Kyseessä oli Ykköspesiksen kärkiottelu, mutta se oli erityinen myös pelipaikkansa takia. Sarjakärki, tamperelainen Manse hallitsi Arto Tolsa -areenan olosuhteet paremmin ja otti puhtaan 0—2 (2—3, 0—5) -vierasvoiton.

— Sanoin kentälle mentäessä, että en tiedä johtuuko sateesta vai yleisöstä, mutta kylmät väreet menivät, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko.

— Mahtava tunnelma, mutta valitettavan heikko peli meiltä tuollaiselle yleisölle.

Avausjaksolla vielä mukana

Olosuhteet olivat erikoiset. Pomppua oli turha edes yrittää nostaa pehmeästä tekonurmesta ja suljettu kenttä teki läpilyönneistä hankalaa.

— Sade mietitytti kuitenkin eniten. Ottelun alku oli melkoista liukastelua molemminpuolin, Mansen pelinjohtaja Mika Kulmala kommentoi.

— Tällaisella kentällä tilanteiden tekeminen on vaikeaa, mutta saimme tehty kuitenkin juoksun melkein jokaiseen vuoropariin.

Ville Harjun ja Mikko Mahlamäen onnistumisilla HP käväisi avausjaksolla johdossakin, mutta vieraat punnersivat viimeisessä vuorossa ohi.

— Ensimmäisellä jaksolla olimme mielestäni ihan hyvin mukana. Saimme tilanteita ja pystyimme tekemään juoksuja, Kaikko harmitteli.

Passiivista ulkona, nihkeää sisällä

Liukas kenttä aiheutti ensimmäisellä jaksolla myös pieniä loukkaantumisia Joona Mäkelälle ja Henri Heikkilälle.

— Nolla pistettä ja kaksi jätkää telakalle, harmistunut Kaikko niputti.

— Jalkoja oli toisella jaksolla niin vähän, että jouduimme ykköskeulasta vaan pakottamaan. Kovat lyönnit ei vaan ollut kepissä ja Manse oli hyvä ulkopelissään.

Ansaitussa sarjajohdossa porskuttava Manse erottui erityisesti lyöntivoimallaan. Paras päivä ei kuitenkaan ollut myöskään HP:n koppariosastolla.

— Kopparit olivat passiivisia ja palloa tippui paljon väliin, vaikka ei ollut hirveästi pelättävää, että pallo menisi kauas, Kaikko ihmetteli.

— Sisällä vaihtopelaaminen oli todella nihkeää. Oikeastaan vain Henri Heikkilä onnistui niissä.

Lauri Aitala ja Otso Mäkelä onnistuivat kertaalleen puhkaisemaan rajan, mutta Arto Tolsa -areenan rakenteet pitivät huolen, että pallo ei päässyt maisemaan.

Vastaavat lyönnit Vallikentällä olisivat tuottaneet varmasti juoksuja, mutta olosuhteet olivat tasapuoliset.

Antti Kaarto

HP:n Lauri Aitala syöksyi kakkospesälle ja oli tässä vaiheessa tasoissa pallon kanssa. Tuloksena oli kuitenkin palo.
HP:n Lauri Aitala syöksyi kakkospesälle ja oli tässä vaiheessa tasoissa pallon kanssa. Tuloksena oli kuitenkin palo.

Syöttötuomarille palautetta

Polemiikkia herätti jälleen myös tuomarityöskentely. HP:n palottomassa etutilanteessa oikeaksi tulkittu syöttö närästi vielä ottelun jälkeen.

— Jos syöttö ei osu lautaseen, niin miten se voi olla oikea? Tuomarivirheitä tulee, mutta tämä tuli todella pahaan paikkaan, Kaikko harmitteli.

Nyt haetaan kotietua karsintoihin

Mansen etumatka sarjakärjessä kasvoi jo seitsemään pisteeseen. Ykköspesiksen voittaja etenee suoraan Superpesikseen, ja sijoille 2—5 jatkavat keskinäisiin välieriin ja sitä kautta karsintoihin.

Kaikko nosti jo kätensä pystyyn suoran nousun suhteen.

— Kyllähän me nyt kotietua lähdetään hakemaan. Tampere on niin kova porukka, että ei ne pysty kahdeksassa pelissä seitsemän pisteen kaulaa tölvimään.

— Kaikki pelit ovat jatkossa äärimmäisen tärkeitä.

HP pelaa seuraavaksi ensi keskiviikkona Ulvilan Pesä-Veikkojen vieraana.

Antti Kaarto

Tampereelta oli saapunut paljon vierasjoukkueen kannattajia. Heitä löytyi jokaisesta katsomosta, tässä aurinkokatsomon ryhmä.
Tampereelta oli saapunut paljon vierasjoukkueen kannattajia. Heitä löytyi jokaisesta katsomosta, tässä aurinkokatsomon ryhmä.

OTTELUN RATKAISU:

Ensimmäinen jakso oli vielä kohtalaisen tasainen, mutta HP:n koppariosastolla ei ollut aivan paras päivä. Toisella jaksolla Manse oli jo selvästi parempi ja vyörytti väkisin tarvittavat juoksut.

KENTÄN TÄHTI:

Sarjan lyöjätilaston kärkinimiin lukeutuva Mansen Ville Kero oli pelätyn hyvä. Monipuolinen mailataituri ratkaisi ensimmäisen jakson ja takoi toisellekin kaksi tärkeää kotiutusta.

TILASTO EI VALEHTELE:

Manse rakenteli kaikkiaan 17 kolmostilannetta, kun HP:n vastaavaksi lukemaksi jäi vaivaiset viisi. Tasoero oli lopulta selvä varsinkin toisella jaksolla, jolla kotijoukkue sai ainoastaan kolmannessa vuorossa kaksi tilannetta.

Lyödyt/tuodut:

HP—Manse PP 0—2 (2—3, 0—5)

HP: Jani Ahonen 0/1, Joona Mäkelä 0/1, Ville Harju 1/0, Mikko Mahlamäki 1/0.

Palkitut: I Lauri Aitala, II Tuisku Tuovinen.

Manse PP: Kimmo Carlson 0/1, Roope Reinikka 0/1, Jukka Tuomisto 1/1, Ville Hotakainen 1/2, Taneli Lassila 1/0, Sampo Lähdesmäki 0/1, Ville Kero 3/0, Timo Torppa 0/2, Jarkko Paloniemi 2/0.

Palkitut: I Ville Kero, II Taneli Lassila.

Uusimmat uutiset