Jani Sinijärvi aloitti porukan huonoiten mutta keilasi kunkuksi — ”En viitsinyt vaihtaa palloa”

Antti Kaarto

Jani Sinijärvi tuuletteli kaatoa.
Jani Sinijärvi tuuletteli kaatoa.

Kotkalaisen Eagle Teamin Jani Sinijärvi löysi tikkaat ja kiipesi kaivoskuilusta. Sinijärven avaussarja 146 oli Ysi-Kympin Pikkujoulukaatojen 18 finalistin porukan huonoin, mutta niin vain mies tuuletti lopulta kuuden sarjan kilpailun voittajana.

Kuuden pisteen tasoituksella per sarja heittävän Sinijärven viisi seuraavaa sarjaa olivat 238, 243, 268, 278 ja 256. 278:ssa hän heitti avausruudusta kahdeksan pistettä, mutta seuraavat 11 heittoa olivatkin sitten kaatoja.

— En ole viiden sarjan kisoissa tehnyt noin kovaa tulosta (kuin nyt viimeisellä viidellä sarjalla), Sinijärvi sanoi.

146 taas tuntuu todella pieneltä sarjalta ja kunnon heittäjälle suorastaan mahdottoman kehnolta, mutta kyllä niitä Sinijärven mukaan tulee aika helpostikin.

— Huonoista heitoista jäi paljon reikiä. Kuuluu lajiin, Sinijärvi sanoi.

Outo pallo

— Heitin poikkeuksellisesti 16 paunan (lbs) pallolla, yleensä käytän 15:ttä. Ei lähtenyt hyvin liikkeelle, mutten viitsinyt vaihtaa palloa. Lähtihän se siitä kulkemaan, kun liika yrittäminen karisi ja heitin rennosti loppuun, Sinijärvi myhäili.

Neljän sarjan jälkeen Sinijärvi oli vielä sijalla kuusi, mutta nousi viidennellä sarjallaan (se 278) kärkeen. Kakkoseksi pudonnut ET:n Pasi Lahti piti toisen sijansa. Sinijärven lopputulos oli 1 465, Lahden 1 394 ja kolmanneksi keilanneen HWT:n Otso Kahilan 1 386.

Pikkujoulukaatojen alkukilpailussa nähtiin mukavat 180 suoritusta, mikä oli kilpailun johtajan Urpo Nampajärven mukaan hyvä määrä vain viikon kestäneeseen alkukilpailuun.

Ysi-Kymppi oli haastanut mukaan yhdeksän Kotkan ulkopuolista seuraa, joista alkukilpailun kävi heittämässä yhteensä 40 keilaajaa. Finaalissakin oli mukana viisi ulkopaikkakuntalaista.

Luetuimmat