Runkosarjan päätösottelussa nähtiin monta kummallisuutta — KTP:n Donte Thomas saa nuhteet ohareistaan

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen ei aio väijyä puolivälierien kotiedun ratkaisevaa Katajan ottelua vaan Peli-Karhujen kolmatta finaalia.

Antti Kaarto

Antto Nikkarinen katseli syöttöpaikkaa, kun Korihaiden Marius van Andringa (vasemmalla) ja Mario Edwards olivat vastassa.
Antto Nikkarinen katseli syöttöpaikkaa, kun Korihaiden Marius van Andringa (vasemmalla) ja Mario Edwards olivat vastassa.

Donte Thomasin oharit, vajaalla pelaaminen, virhe-ennätys, vapaaheittoennätys, hurja tappioputki… Karhuvuoressa nähtiin maanantaina paljon erikoisuuksia, kun KTP-Basket kaatoi Uudenkaupungin Korihait lukemin 105—94 (48—45).

Korihait prässäsi kovaa ja aiheutti KTP:lle 17 menetystä. Vielä 32 minuutin kohdalla vieraat olivat korin päässä (78—75), kunnes KTP meni menojaan.

— Meidän prässi ei ollut hyvää, sillä puolustuksen rotaatiot olivat jatkuvasti myöhässä, vieraiden päävalmentaja Pedro Monteiro harmitteli.

Korihait joutuu vielä jännittämään suoran säilymisensä puolesta, sillä Kaarinan Ura Basket pyyhkäisee maaliviivalla ohi, jos se onnistuu tiistaina kukistamaan Lapuan Kobrat.

— Toivon, että tulos on normaali ja pysymme sarjassa, Monteiro kuittasi.

Langford ja Lehtorannat esillä

Maanantain ensimmäinen erikoisuus nähtiin jo ennen ottelua, kun sukulaisen hautajaisissa Yhdysvalloissa piipahtanut Donte Thomas ei ollutkaan palannut sovitusti takaisin.

— Donte otti omaa lomaa. Hänen piti saapua tänään (maanantaina), mutta saapuukin huomenna. Pienen nuhtelun hän saa – se on saletti, KTP-valmentaja Tomi Kaminen kertoi.

Sentteri Kevin Langford oli päättänyt paikata Thomasin jättämää aukkoa ja heitti kauden ennätyspisteikseen 28.

— Donte on iso osa joukkuetta, joten muiden piti astua esiin. Mutta ne jotka oikeasti astuivat esiin, olivat Juho ja Joonas (Lehtoranta), Langford kehui.

Samaan rimpsuun voi lisätä hyvin taistelleen Janne Lehtorannan. Koko veljeskatras onnistui nyt ensimmäistä kertaa samassa ottelussa.

— Olen tosi iloinen, että meillä on syvyyttä joukkueessa. Näen sen vahvuutena, että emme ole vain muutaman pelaajan varassa, Kaminen iloitsi.

Kausiennätyksiä

Korihaiden kova prässi yhdistettynä vaikeasti tulkittavaan tuomarilinjaan aiheutti vieraille virhesuman. Kahdeksalla pelaajalla liikkeellä ollut Korihait kasasi koko kauden suurimman joukkuevirhemäärän (33).

KTP teki myös kauden joukkue-ennätyksen vapaaheittoyrityksillään (39). Lopulta peräti neljä Korihait-pelaajaa sai virhetilinsä täyteen ja joukkue pelasi viimeisen reilun minuutin harvinaisesti neljällä pelaajalla.

— Erikoinen tilanne johtui aika erikoisista vihellyksistä, Kaminen sivalsi.

Kaminen ei voivottele, kävi miten kävi

Viime lauantain aneeminen esitys Nokialla ja sitä seurannut tappio näyttää käyvän KTP:lle kalliiksi. Kotietu on enää sen varassa, että runkosarjan kakkostilan varmistanut Karhu kaataisi tänään tiistaina Katajan Joensuussa.

— Kotietu ei ole enää omissa käsissä, mutta menneitä on turha voivotella. Aion katsella Karhu-ottelun sijaan PeKan finaalia, Kaminen kuittasi.

— Voittamaan pitää pystyä, aloitti sitten kotona tai vieraissa.

KTP:n ja Katajan puolivälieräsarja alkaa perjantaina ja jatkuu ensi maanantaina.

OTTELUN RATKAISU:

Korihait pelasi prässillään upporikasta tai rutiköyhää. Olisiko aggressiivisuutta pitänyt vähentää pelin pysyessä tasaisena? Nyt seurauksena oli virhesuma ja KTP:n ajoittaiset helpot korit tuplausten purkamisen jälkeen.

KENTÄN TÄHTI:

Kevin Langford pamautti kauden ennätyksikseen neljä onnistunutta kolmosta ja 28 pistettä. Tarkkakätinen sentteri pelaa kaukana korista, mutta upottaa sieltä heittonsa kovilla prosenteilla illasta toiseen.

TILASTO EI VALEHTELE:

Korihait on voittanut vieraskentällä KTP:n viimeksi tammikuussa 2010. Maanantain ottelu oli uusikaupunkilaisille jo 15. perättäinen hukkareissu Kotkaan.

Pisteet/levypallot:

KTP-Basket—Korihait 105—94 (22—19, 26—26, 25—24, 32—25)

KTP: Kevin Langford 28/7, Tyrell Nelson 18/12, Jalen Jackson 15/6/3 torjuntaa, Joonas Lehtoranta 14/4, Juho Lehtoranta 9/4, Michael Pounds 8/0, Antto Nikkarinen 8/0/7 syöttöä, Janne Lehtoranta 3/1, Markus Rautasalo 2/0.

Korihait: Stephon Jelks 16/9, Topias Kuukkanen 15/1, Mario Edwards 15/4/7 syöttöä, Chris Jenkins 15/4, Marius van Andringa 14/2, Bryan Coleman 10/10, Mika Nuolivirta 5/1, Miikka Marttinen 4/3.

Erotuomarit: Jaakko Kaunisto, Henri Hilke, Matti Eskola.

Yleisö: 811.