HP:n nousujuhlat olivat hädin tuskin päättyneet, kun Matias Hangasmaa teki jatkosopimuksen: "Hurmos jatkuu vieläkin"

Antti Kaarto

Matias Hangasmaa poseerasi HP:n vetimissä tiistaina.
Matias Hangasmaa poseerasi HP:n vetimissä tiistaina.

Haminan Palloilijoiden miesten Superpesikseen noussut joukkue alkoi tiistaina hajaantua omille teilleen sunnuntaina alkaneiden nousujuhlien jälkeen. Lukkari Matias Hangasmaa lähti jatkosopimusneuvotteluihin seuran toiminnanjohtajan Marko Hovin kanssa, ja asiat lyötiin lukkoon jo samana päivänä.

– Olo ei ole hirveän tuore, pakko myöntää. Joukkueen kanssa on juhlittu ja nautittu vähän virvokkeita. Tosi hieno fiilis edelleen. Se hurmos, mikä iski, kun sunnuntain ottelu vihellettiin päättyneeksi, jatkuu vieläkin, Hangasmaa kertoi HP:n toimistolla.

Hangasmaa on HP:n seitsemäs sopimuspelaaja superpesiskaudeksi 2021. Kuusi muuta ovat Joona Mäkelä, Nino Muuruvirta, Otso Mäkelä, Erik Lahti, Jere Heikkilä ja Elias Lahti.

– Olemme olleet Matiakseen erittäin tyytyväisiä, ja näemme hänessä potentiaalia vielä parempaan. Odotan, että kaudella 2021 kentällä on vielä parempi Hangasmaa, Hovi sanoi.

Tavoitteena parempi kunto kuin koskaan

HP päihitti Ykköspesiksen finaaleissa Oulun otteluvoiton 3–2. Sarja oli äärimmäisen tiukka ja vähäjuoksuinen.

– Ensimmäinen peli ei ollut meiltä hirveän hyvä, mutta sen jälkeen paransimme koko ajan ja pääsimme kiinni Lipon pelaajiin. Tämä oli ulkopelin voitto, räpylät ja päät kestivät, Hangasmaa summasi.

Tuleva kausi on lukkarille neljäs peräkkäinen Haminassa. Hän tuli HP:n riveihin kaudeksi 2018, jolloin joukkue pelasi edellisen kerran Superpesistä.

– Kokemusta on sen jälkeen tullut paljon lisää. Olin silloin vielä aika nuori, Hangasmaa, 25, sanoi.

– Hyvässä joukkueessa Haminassa pelaaminen on antanut minulle paljon. Olen pystynyt keskittymään lukkaritaitojen kehittämiseen. Allekirjoitan täysin sen, että potentiaalia on vielä parempaan. Tavoitteeni on olla ensi kaudella fyysisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan. Työ alkaa heti, kun juhlista on toivuttu, Hangasmaa sanoi.

Kuten sopimusneuvottelujen pituudesta voi päätelläkin, jatkopäätös oli Hangasmaalle helppo.

– Olin jo etukäteen miettinyt, että jatkan täällä, varsinkin jos nousemme. Olen viihtynyt kaupungissa ja seurassa erittäin hyvin, hän kertoi.

Marko Hovi uskoo, että lisää pelaajia kiinnitetään ehkä jo tällä viikolla.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut