Tilaajalle

Oberstdorf 1987 muutti hiihdon lopullisesti – kotkalainen MM-kisahiihtäjä Ari Hynninen kertoo miten

Sauvat pitenivät ja monot muuttivat muotoaan, kun luistelutyyli hyväksyttiin perinteisen tyylin rinnalle. 34 vuotta sitten esiteltiin myös mullistava voitelu-uutuus.

Jukka Lehtoranta

Entinen tähtihiihtäjä Ari Hynninen jäi muutama vuosi sitten eläkkeelle merivartijan töistä ja sai työkavereilta tyylikkään lahjan: nimikoidut sukset. Etuosassa lukee  PELTONEN WCR Skating HYNNINEN ja peräpäässä Haapasaaren vartioaseman koordinaatit.
Entinen tähtihiihtäjä Ari Hynninen jäi muutama vuosi sitten eläkkeelle merivartijan töistä ja sai työkavereilta tyylikkään lahjan: nimikoidut sukset. Etuosassa lukee PELTONEN WCR Skating HYNNINEN ja peräpäässä Haapasaaren vartioaseman koordinaatit.

Vuoden 1987 hiihdon MM-kisat Oberstdorfissa muistetaan Suomessa parhaiten kahdesta asiasta: Marjo Matikaisen ”havuja, perkele” -huudosta matkalla 5 kilometrin mestariksi ja Matti Nykäsen kahdesta mitalista – pikkumäen hopeasta ja joukkuemäen kullasta – sen jälkeen, kun mäkisankari oli varmistautunut kisoihin ”korkean paikan leirillä” Sri Lankassa.

Luetuimmat