Simsin jättitehot eivät auttaneet PeKaa kärkiottelussa — ”Hävisimme pelin puolustuspäähän”

Peli-Karhut yrittää pitää asemansa naisten Korisliigan kolmossijalla, mutta tärkeämpää on pysyä terveenä ja saada peli kuntoon.

Kimmo Seppälä

Akilah Sims heitti PeKalle 30 pistettä ja otti 12 levypalloa. Arkistokuva.

Hyvinkään Ponteva ja Peli-Karhut kohtasivat tärkeässä naisten Korisliigan ottelussa Martinhallissa. Hallitseva mestari HyPo oli taukoon asti tiukoilla, mutta sen jälkeen kotijoukkue oli vakuuttava ja voitti luvuin 86—77 (36—43).

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset olivat päättyneet tällä kaudella ennen keskiviikkoa tasan 1—1, joten tasapisteisiin päädyttäessä HyPo on edellä otteluvoitoin 2—1.

Taistelu runkosarjan kolmossijasta säilyy tiukkana, sillä kolmantena oleva PeKa (26 pistettä) on yhä kaksi pistettä Pontevaa edellä (24).

— Voitimme hyvän korisjengin. Tykkään voittamisesta. Puolustus oli tärkeä asia, kun peliä ratkottiin, sanoi HyPon valmentaja Miikka Sopanen.

Sarjan kärjessä Catzillä on 36 ja Hongalla 32 pistettä.

Sims pelasi huippupelin

Pontevan Anni Jämsä heitti ottelun kaksi ensimmäistä koria, sillä hän osui ensin kahden pisteen heitossa ja hetkeä myöhemmin kolmen pisteen takaa.

Ponteva johti viiden minuutin jälkeen 11—6. Muutenkin ensimmäinen neljännes oli hyvää kotijoukkueen hallintaa. HyPo johti 21—15.

PeKa aloitti vahvasti toisen neljänneksen, sillä Anissa Pounds onnistui kaksi kertaa peräkkäin kahden pisteen heitossa.

HyPolle tuli turhan paljon menetyksiä ja PeKa pääsi muutenkin peliin mukaan. Henna Salomaan onnistuneen kolmen pisteen jälkeen HyPo johti 34—31.

PeKan Daisha Simmons siirsi vierailijan 37—36-johtoon ja sen jälkeen toisen neljänneksen loppu oli täysin vierailijan.

Ennen taukosummeria Pounds teki pallonriiston ja juoksi vapaasti PeKan johtoon 43—36.

— Emme tehneet tyhmyyksiä ensimmäisellä puoliajalla, mutta emme vaan pärjänneet etenkään huippupelin pelanneen Akilah Simsin kanssa. Peli-Karhut oli sen takia keulassa, Sopanen sanoi.

Sims kantoi maksimaalisesti PeKaa, sillä hän teki kaikkiaan 30 pistettä ja otti 12 levypalloa.

Mullingsin virheet söivät puolustusta

HyPo siirtyi kolmannella neljänneksellä johtoon luvuin 46—45, kun Hanna Valkeinen onnistui kolmosessaan. Pian sen jälkeen PeKan Megan Mullings otti neljännen virheen ja se hankaloitti vierailijan otteita.

— Mullingsin virhevaikeudet vaikeuttivat puolustamista. Hävisimme pelin puolustuspäähän, sanoi PeKan valmentaja Roope Mäkelä.

Heti perään Salomaa osui kolmen pisteen heitossa ja tilanne oli 49—45. Taru Tuukkanen heitti pian tämän jälkeen sisään kaksi kakkosta.

HyPo jatkoi viimeisellä neljänneksellä jyräämistä laajemman materiaalin ansiosta eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

"Tärkeätä, että saamme pelin kuntoon"

Mullings pelasi vain 24 minuuttia virhevaikeuksien takia. Hänen viides virheensä tuli minuuttia ennen loppua. Hän teki 11 pinnaa.

Mäkelän mielestä Matilda Mässeli onnistui kelvollisesti puolustamaan Tuukkasta, kun hän oli tuurausvuorossa.

Simmons heitti 10 pinnaa. Avausviisikon täydensivät Pounds (8 pistettä) ja toisen pelinsä pelannut Linda Lehtoranta (5). Elina Oravakangas (6) onnistui kahdesti kolmosessa.

Maria Koskinen (4) ja Laura Lehtoranta (3) antoivat muille tärkeää huiliaikaa.

— Kolmossijalla on vähän merkitystä. Tärkeätä on, että pysymme terveenä ja saamme pelin kuntoon, Mäkelä painotti.

HyPo—PeKa 86—77 (21—15, 15—28, 31—8, 19—26)

HyPo: Taru Tuukkanen 19/8, Henna Salomaa 15/2, Annika Köster 14/4, Saara Wahlgren 11/4, Candice Warthen 9/3, Anni Jämsä 7/5/6 syöttöä, Titta-Riina Lepistö 6/2, Hanna Valkeinen 5/0.

PeKa: Akilah Sims 30/12, Megan Mullings 11/3, Daisha Simmons 10/7/5 syöttöä, Anissa Pounds 8/1, Elina Oravakangas 6/1, Linda-Lotta Lehtoranta 5/1, Maria Koskinen 4/2, Laura Lehtoranta 3/0, Matilda Mässeli 0/1.

Erotuomarit: Lauri Jäämaa, Jami Riutta.

Yleisö: 342.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet