Hole-in-one Tapio Pulkkasen päivän kohokohta Kiinassa — palkintoauto meni kuitenkin japanilaiselle

EPA-EFE/CHRISTIAAN KOTZE

Tapio Pulkkasen kierros Kiinassa sisälsi tänään sekä ilon että surun hetkiä.

Tapio Pulkkasen golf ei sujunut ihan toivotulla tavalla Kiinan avoimessa mestaruuskilpailussa Pekingissä tänään.

Kymen Golfin miehen kierroksen ehdoton kohokohta oli uran kuudes hole-in-one. Pulkkanen löi pallon kerralla kuppiin 123 metrin mittaisella kuudennella reiällä.

China Openin pääsponsorina oleva autonvalmistaja Volvo oli luvannut kilpailun ensimmäisestä ”holarista” noin 100 000 euron arvoisen Volvo XC90 -katumaasturin, mutta sen vei Pulkkasen nenän edestä japanilainen Hideto Tanihara. Hän löi hole-in-onen 16. reiällä jo avauskierroksella torstaina.

Pulkkasen kierros sujui tänään epätasaisesti. Värikkäästä tuloskortista löytyi hole-in-onen lisäksi myös kolme birdieä, kaksi bogia ja kaksi tuplabogiakin. Tulos 73 (yksi yli parin) pudotti hänet kokonaistilanteeseen —2, ja sijoitus valahti 24 sijaa jaetulle 59. sijalle.

— Vähän vaikea päivä oli tänään. Huomenna täytyy poistaa virheet niin hyvä tulee, Pulkkanen sanoi.

Keli Pekingissä oli helteinen. Euroopan-kiertueen verkkosivujen mukaan lämpötila oli jopa 40 astetta.

— Ei taida ihan 40:ää olla, mutta lämmintä on. Ilma on kuitenkin melko kuivaa, joten ei ole ongelmaa. Ja aamut ovat viileitä, Pulkkanen sanoi.

Ilonen neljä lyöntiä kärjestä

Kisan kärjessä tehtiin tänään kovaa tulosta. 14 miestä pelasi tuloksen 67 tai paremmin. Mikko Ilonen oli heidän joukossaan, nousi yhteistulokseen —8 ja jaetulle 19. sijalle.

Viime viikolla Marokossa kolmannen sijan jakanut Ilonen on vain neljä lyöntiä kärkikaksikkoa Adrian Oteagui Espanja) ja Matt Wallace (Englanti) jäljessä.