Peli-Karhut lähti minilomalle ehjän esityksen jälkeen — HBA:n kotkalaistähti Awak Kuier pysyi Zykera Ricen avulla aisoissa

Peli-Karhut painoi täysillä alusta loppuun ja voitti HBA-Märskyn ylivoimaisesti.

Linda Varoma

PeKan Zykera Rice paukutti reilussa 24 minuutissa 21 pistettä. Kuva on Honka-kotiottelusta.
PeKan Zykera Rice paukutti reilussa 24 minuutissa 21 pistettä. Kuva on Honka-kotiottelusta.

Peli-Karhut ei jättänyt mitään sattuman varaan naisten Korisliigan vierasottelussa HBA-Märskyä vastaan vaan jyräsi selvään voittoon määrätietoisella ja täysipainoisella pelillä. Loppunumerot Mäkelänrinteen uintikeskuksen palloiluhallissa kirjattiin 50—89 (26—48).

PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä olikin tyytyväinen näkemäänsä ja kehui alusta asti ehjää esitystä.

— Olen ihan supertyytyväinen. Pelaajat pelasivat juuri niin kuin sovittiin. Tämä oli yksi tämän kauden kypsimpiä esityksiä meiltä.

— Ei missään vaiheessa pientäkään hajoamista meiltä. Ihan sama kuka tuli kentälle, hyvä asioita tapahtui, Mäkelä suitsutti.

Ryminää alusta asti

Peli-Karhut tuli otteluun ryminällä ja vei ensimmäisen viisiminuuttisen 10—0. Samalla vieraat näyttivät, mitä tulossa oli. Vaikka HBA saikin peliään paremmin kasaan ja onnistui myös korilla, ei se uhannut vieraiden etumatkaa missään vaiheessa toden teolla.

— Peli lähti jo ekasta erästä rullaamaan, saatiin hyvä alku ja siitä jatkettiin koko matsi, kertasi neljästä heitostaan kolme upottanut Elina Oravakangas (7/3), jonka plus-miinustilasto +35 oli vieraiden parhaita Zykera Ricen (+38) ja Linda Lehtorannan (+36) jälkeen.

Ero repesi 20 pisteeseen jo toisella neljänneksellä, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa

Samalla draivilla PeKa painoi melkein loppuun asti. Pallo liikkui vauhdilla höykkäyksissä eikä HBA pysynyt vauhdissa.

— Olemme olleet monesti HBA:n aggressiivisen pelityyylin kanssa vaikeuksissa. Nyt ei ollut mitään ongelmia, Mäkelä iloitsi.

Ricella ei ongelmia Kuierin kanssa

Ongelmia vähensi se, että HBA:n ykkösase, entinen pekalainen Awak Kuier (12/11) pysyi hyvin aisoissa, vaikka hän olikin emäntien ykkönen niin pisteissä kuin levypalloissa.

— Meillä on aika sopiva pelaaja häntä vastaan. Ei Zykera Ricella ollut mitään ongelmia häntä vastaan, Mäkelä näki.

Illan kovimman pistesaaliin Kuierin puolustamisen ohella nakannut Rice (21/7) oli pääosassa, kun PeKa repi eroa emäntiin jo alussa.

Yli kahden viikon pelitauko

Kuier myönsi, että peli oli melko vaikea.

— Emme oikein pelanneet vahvuuksillamme. PeKa pelasi minua niin, että he yrittivät olla antamatta palloa, piti tehdä kaksi kertaa enemmän töitä.

PeKalla on edessä reilun kahden viikon tauko sarjapeleistä, ennen kuin kotkalaisten ja Kouvottarien kanssa sarjan kärkikolmikossa oleva Forssan Alku saapuu Karhuvuoreen.

— Nyt on neljän päivän huili, sitten taas treenataan, Mäkelä sanoi.

OTTELUN RATKAISU:

PeKan avausvitonen numeroin 10—0 näytti riittävän pistejohdon ohella vastustajan henkiseen nujertamiseen.

KENTÄN TÄHTI:

Zykera Rice teki seitsemän pistettä jo ensimmäisellä viisiminuuttisella, oli kotijoukkueelle erittäin vaikea pideltävä ja puolusti vielä Awak Kuierin hiljaiseksi.

TILASTO EI VALEHTELE:

PeKan heittotarkkuus oli ylivoimainen niin kahden pisteen yrityksissä kuin kaukoheitoissa. Kolmen pisteen heitoissa HBA onnistui vain kahdesti.

Pisteet/levypallot:

HBA: Awak Kuier 12/11, Ebba Pekonen 11/2, Carolina Kert 7/1, Kati Ollilainen 6/1, Janette Aarnio 4/4, Saga Ukkonen 4/0, Elina Arike 4/5, Taika Uusimäki 2/5, Albina Syla 0/1, Klaara Mekkonen 0/4.

PeKa: Zykera Rice 21/8, Zykira Lewis 17/8, Minna Sten 8/2, Latifa Amzil 8/4, Tiasha Gray 8/6/5 syöttöä/5 riistoa, Elina Oravakangas 7/3, Linda-Lotta Lehtoranta 7/2/8 syöttöä, Elena Melto 6/10, Elli Heikkilä 4/0, Amira Nyibong 3/3, Ellen Järvinen 0/0.

Erotuomarit: Lauri Jäämaa, LaTrice Little, Juha Penttilä

Yleisö: 94